Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Siyaset çukura battı

Emin Pazarcı tüm yazıları

31 Mart seçimleri öncesi ortalık toz duman. Garip ittifaklar oluşuyor, çirkin suçlamalar havada uçuşuyor, en önemlisi de gerçekler milletin gözünden kaçırılmaya çalışılıyor… 

Üstelik, seçim çalışmalarına yayın organları vasıtası ile terör örgütleri bile katıldı. PKK’nın kurucusu, Abdullah Öcalan’ın yol arkadaşı Ali Haydar Kaytan, Cumhur İttifakı’nı “düşman” ilan etti. Millet İttifakı’na destek verdi. 

Oysa, daha düne kadar “Kürt demekten imtina ediyor” diye Kılıçdaroğlu’na saldırıyordu. “Türk oğlu Türk imiş” sözleriyle yerden yere vuruyordu: 

-Be mübarek adam, senin Türklük ile ne alakan var. Seni Türklüğe kabul eden Türklük batsın. 

Ama bugün O’nun yolunu açmaya çalışıyor! Boşuna demiyorum “ortalık toz duman” diye! 

Bu arada Kaytan’ın verdiği bu desteğe CHP’den karşılık da geliyor. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, “PKK’lı olmanız fark etmez” diye söze başlayıp, onlara “kardeşlerim” diye hitap ediyor: 

-PKK’lıların da oylarına talibiz. 

İlginçtir, bu fotoğrafı ortaya koyup bir “ilişkiden” bahsettiğinizde de CHP’den yalanlama, İyi Parti cephesinden ise hakaretler geliyor. 

***

Necmettin Kesgin isimli bir işadamı ortaya çıkıyor. Birtakım belgeler ortaya koyuyor, bilgiler paylaşıyor. Millet İttifakı’nın Ankara Adayı Mansur Yavaş’a yönelik ağır ithamlarda bulunuyor… 

Ardından Mansur Yavaş kameraların karşısına geçip, O’na cevap veriyor. Bu şahıs için çok ağır ifadeler kullanıp “suç makinesi” olarak nitelendiriyor. Yavaş da bazı bilgi ve belgeler servis ediyor. 

Kafalar karışık… 

Çünkü karşılıklı suçlamalar var, ancak asıl merak edilen sorunun cevabı ortada yok. Birbirlerini ağır ifadelerle suçlayan bu ikili arasındaki alacak-verecek ilişkisinin temeli neye dayanıyor? Başlangıçta hangi ortak amaç doğrultusunda bir araya gelinmiş? Hangi hizmetin karşılığında bir alacak ve verecek ortaya çıkmış? 

Tartışmalı olan 600 bin dolarlık (yaklaşık 3,5 milyar Türk Lirası) danışmanlık hizmetinin türü ve şekli ne? Yavaş ne tür bir hizmet vermiş de bu parayı hak etmiş? 

Her şey söyleniyor, ama bu sorulara cevap veren yok! 

***

Ve ezan üzerinden bir tartışma yürütülüyor… Görüntüler ortada: Taksim’de bir grup, ezan okunurken ıslıklarla protesto ediyor. Başlangıçta, bunun bir ezan protestosu olduğu sosyal medyada da paylaşılıyor. Zaten ezan okundukça protestoların şiddetinin yükseldiği görülüyor. 

Ayrıca, o gruba destek verenler arasında vaktiyle ezandan duyduğu rahatsızlığı ortaya koyan ve dini duygulara yönelik bu tavrından dolayı yargılanan CHP PM Üyesi Sera Kadıgil gibi isimler de var. 

Doğal olarak böyle bir tavra karşı tepkiler geliyor. Bakılıyor ki, halkın öfkesi büyük, günah keçisi olarak güvenlik güçleri ortaya atılıyor: 

-Ezana değil, polise yönelikti o tepkiler. 

Yetmiyor, hemen bir karşı saldırı ve karalama kampanyası başlatılıyor. 

İşte, 31 Mart’a böyle bir tablo içinde gidiliyor. Algılar, olguların önüne geçirilmeye, seçmenin kafası alabildiğine bulandırılmaya çalışılıyor. Onca toz duman arasında doğruları ayıklayıp çıkarmak da seçmene kalıyor!

Emin Pazarcı Diğer Yazıları