Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Rüzgar gibi geçti...

Emin Pazarcı tüm yazıları

Dile kolay, tam 19 yıl geçmiş. Ak Parti’nin kuruluşunun 19’uncu, iktidarının da 18’inci yıldönümündeyiz.

Ben, Ak Parti’yi çocukluğumuzun Hacıyatmazlarına benzetiyorum. Uğraşır, didinir, ama bir türlü deviremezdik onları. Ak Parti ve Erdoğan da aynen öyle! Geçen 19 yılda neler yaşanmadı ki… Sürekli olarak içeriden ve dışarıdan darbeler geldi. Ama Ak Parti de Erdoğan da ayakta kalmasını bildi.

Dün Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal’la birlikteydik. Her yıl geleneksel hale gelen “yıldönümü değerlendirme toplantısında” bizleri ağırladı…

Ünal, 2001 Yılı’nda Ak Parti kurulurken, Erdoğan’ın “Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözlerini hatırlattı. Gerçekten de öyle oldu. Çalkantılı koalisyon dönemleri geride kaldı. Türkiye istikrara kavuştu. Ardından gelen sistem değişikliği ile birlikte ülke yeni bir yola girdi.

Mahir Ünal’ın hatırlattığı gibi “İktidarla sınanacaklar, 6 ay bile dayanamayıp çökecekler” diyenler hüsrana uğradı.

***

Ardından peş peşe hamleler geldi. Mahir Ünal, hepsini tek tek hatırlattı…

2004 ve 2005 yıllarında “Ordu Göreve” pankartları açıldı.

Parti kapatma davası ile karşı karşıya kalındı.

2007 Yılı’nda Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı ile darbelenmek istendi.

2013’te Gezi Olayları ortaya çıktı.

MİT TIR’larına operasyon yapılıp, ülkeyi yönetenler uluslararası mahkemelerde “savaş suçlusu” olarak yargılatılmaya çalışıldı.

17-25 Aralıkta emniyet ve yargı darbeleri yapıldı.

Bu ülke 5-7 Eylül olaylarını yaşadı. Hendekler kazılarak kalkışma projeleri uygulamak istendi.

Nihayet 15 Temmuz’da hain darbe girişimi geldi.

O yüzden Hacıyatmaz benzetmesini yapıyorum. Hiç biri Erdoğan ve Ak Parti’yi devirme konusunda başarılı olamadı.

***

Mahir Ünal’ın bir iddiası var. Ak Parti içinde bir çalışma yapılmış. “Menderes, Özal, Erbakan, Türkeş ve Yazıcıoğlu’nun vaatleri ve hayalleri neydi?” sorusuna cevap aranmış.

Ortaya çıkan sonuç şu:

“Hepsinin ortak hayalleri Ak Parti İktidarı döneminde Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.”

Buna Ecevit ve milli solu da eklemek lazım. Yıllarca “Bağımsız Türkiye” sloganları attılar bu ülkede. Türkiye’nin geldiği noktaya bakın, ne demek istediğimi anlarsınız! ABD ya da Avrupa’nın dümen suyunda ilerleyen Türkiye yok artık. Yeni bir rota oluşturuldu, Türkiye kendi yolunda gidiyor.

Elbette bundan rahatsız olanlar çok…

Küresel ölçekte kimlerin huzursuz olduğu görülüyor zaten. Onlar, rahatsızlıklarını ayrıca Türkiye’nin içine de enjekte etmek için çırpınıyorlar.

Ama olmuyor, sonuç vermiyor işte…

Algı operasyonları ve illüzyonlar bir yana, aradan geçen 19 yıla rağmen, Erdoğan’a verilen destek devam ediyor. Mahir Ünal, “Biz sürekli anketlerle kamuoyunun nabzını tutmaya çalışıyoruz” dedi:

-Bu anketlerin hiç birinde Ak Parti’ye verilen destek yüzde 42, Erdoğan’a verilen destek de yüzde 52’nin altına düşmedi.

Milletin feraseti de diyebiliriz buna!

Çünkü millet görüyor olan biteni. Ölçüyor, biçiyor, tartıyor. Her seferinde yerli ve milli olanın arkasında yer alıyor. Tavrını koyup bütün saldırıları savuşturuyor. 

Emin Pazarcı Diğer Yazıları