Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Oyun büyük, mevzu derin

Emin Pazarcı tüm yazıları

Bir adam düşünün!.. Cilalanıyor, yaldızlanıyor, ardından iyice parlatılıyor. Milletin önüne Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak konuluyor. Üstelik arkasında herhangi bir başarı hikâyesi de yok. Ortada sadece akıllıca düzenlenmiş iyi bir sunum var. 

Fakat, o da kısa süreli bir algı üzerine planlanmış. Süre uzadıkça yaldızlar dökülüyor. Gerçek sıfat ortaya çıkıyor. Bir başka ifadeyle şapka düşünce kel de görülüyor. 

Mağduru oynayan adam kayboluyor. Yerinde mağdur edilen büyük bir seçmen kitlesi beliriyor. Eldeki belgeler ve yapılan açıklamalardan görüldüğü üzere büyük, planlı ve organize şekilde kirletilen bir seçimle karşı karşıya kalıyoruz. Doğal olarak o seçim iptal ediliyor. 

Sonrası tam bir düşüş!.. 

Demokrat sevgi pıtırcığı başka bir karaktere bürünüyor. Tahammülsüzlük zirveye çıkıyor. Basın mensuplarına davalar açılıyor, saldırılar başlıyor. Yetmiyor, kürsüden medya patronlarına örtülü tehditler gönderiliyor. Gerçekler ortaya çıksın, millet görsün diye soru bile soramıyorsunuz adama. Gazetecilerin lafını ağzına tıkıyor, cevap vermek yerine karşı saldırıya geçiyor. 

Soru soranlar ve görevini yapanlar da sosyal medyada linç ediliyor. Tehditler, hakaretler başlıyor. 

“Antrikot da neymiş, herkes musakka yesin”  diyen zatın, şaşaalı, debdebeli, lüks hayatı ile karşılaşıyorsunuz. Bisikletli görüntüler veren halk adamı, yerini hakkı olmadığı halde VIP kapısını zorlayan bir figüre dönüşüyor. 

Yine hakaret ve küfürler havada uçuşuyor… 

En önemlisi de sık sık ortaya attığı “duyumlar” ve “iddialar” muhatapları tarafından sürekli yalanlanıyor. Ne söylerse tersi çıkıyor. Ama O “duyum” almaya devam ediyor!

***

Sunuma bakılırsa, beyefendi tam bir sevgi pıtırcığı! Bizden biri! İçimizden süzülerek ortaya çıkmış bir kişilik! 

Fakat destekçileri arasında 15 Temmuz’da bu milleti esir almaya çalışan batının taşeronu Fetullahçı Terör Örgütü de var. PKK baronları sıraya geçmiş, kameralar önünde açıktan adres gösteriyor. Marjinal sol örgütlerin desteklediği adaylar, birer birer çekilme açıklamaları yapıp, “Biz yokuz artık, siz gidin oyunuzu O’na verin” diyorlar. 

Yetmiyor, bitmiyor; “bizden biri” denilen bu zat için batılılar kendini paralıyorlar. Hatta Türkiye’ye örtülü tehditler gönderiyorlar. 

Türkiye’nin kendisini savunmak için alacağı S 400’leri eleştiriyor, ama bu ülkeyi kuşatmak isteyen güçlere tek laf etmiyor. Yunanlılar bizi boğmak için uğraşırken, O gidip Pontus Haritasının önünde fotoğraf çektiriyor. 

Ama sorgulayamıyorsunuz bunları. Dile getiremiyorsunuz. Anında hakaret ve iftiralarla dolu ağır ve çirkin saldırılar başlıyor.

***

Adamın vaktiyle yaptığı bir müteahhitlik faaliyeti sonucu “dolandırıcılık” suçundan babası ile birlikte yargılandığı ortaya çıkıyor. İşin içinde kamu arazisi üzerine çökme iddiaları da var. 

O ise çok rahat. “Ne varmış bunda” türünden bir savunmayla karşınıza çıkıyor! 

Daha yazacak o kadar çok şey var ki… 

Lime lime dökülüyor. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Ama arkasındaki kitle O’nun için ölüyor, bitiyor! Tam bir “ört ki ölem” durumu! 

Emin Pazarcı Diğer Yazıları