Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Onlar öldürür, biz güldürürüz

Emin Pazarcı tüm yazıları

Saldırıyorlar; hem de bütün ahlaki değerleri ayaklar altına alarak çılgınca saldırıyorlar. On parmaklarında on kara, bulaştırmaya çalışıyorlar. 

Ne demişti Milli Şairimiz Mehmet Akif yıllar önce: 

“Cani geziyor dipdiri, can vermede masum. Suç başkasının da niçin başkası mahkûm?” 

Bugün de aynı durum geçerli! 

Suriye’ye bakın göreceksiniz: ABD’nin, Rusya’nın hakimiyet sağladığı bölgelerde taş üstünde taş kalmadı. Hayat durdu, şehirler harabeye döndü. Çoluk-çocuk binlerce insan toprağın altında. Bizim girdiğimiz yerlerde ise hayat var. Yüzler gülüyor, şehir hayatı devam ediyor. 

Ama bize saldırıyorlar… 

Söylenmedik söz, atılmadık iftira kalmadı. “İşgalcilikten” tutun da “etnik temizliğe” kadar her türlü saldırı yapıldı. Emperyalist batı, tarih boyunca hangi rezilliğin altına imza atmışsa, bize yamamaya çalıştı. 

Oyunları bozuldu çünkü! Bunu ben söylemiyorum, her fırsatta kendileri itiraf ediyorlar. Economist, daha birkaç gün önce “İkinci Sevr planının da Türkiye tarafından bozulduğunu” yazdı.

***

Şimdi bölgeden birkaç fotoğraf paylaşacağım sizinle: 

Kareler, Suriye’de terörden arındırdığımız bölgelerden. Cerablus’tan, Çobanbey’den, El Bab’dan ve Afrin’den… 

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), bir şefkat operasyonu başlattı oralarda. Bölge halkını bir araya getiriyor, sosyal ihtiyaçlarını karşılıyor. Sofralar kuruluyor, toplumun çeşitli kesimleri arasındaki diyalog geliştirilip dostluk ve dayanışma duyguları pekiştiriliyor. 

Özellikle de çocukların yüzleri gülüyor 

Belki inanmayacaksınız, ama bir festival havası var oralarda. Geleneksel sahne sanatlarımız, tiyatro gösterileri, Hacivat-Karagöz oyunları miniklerle buluşturuluyor. TRT Çocuk Kanalı’nın sevilen çizgi filmlerinden Rafadan Tayfa karakterleri çocukların arasında geziyor. Oradaki yavrulara oyuncaklar, hediyeler dağıtılıyor. 

Önceki gün Cerablus Ahmet Selim İlkokulu’nda minikler için büyük bir etkinlik organize edildi. Bu ilk adım; zaman içinde terörden arındırdığımız bölgenin tamamını kapsayacak. İşte batı bunu hazmedemiyor! Çünkü, ne geleneklerinde, ne tarihlerinde, ne de bu günlerinde yok böyle fotoğraf kareleri. 

Koruyup kolladıkları terör örgütü mensupları da bombalı saldırılarla bu mutluluk tablosunu karartmaya çalışıyor.

***

Gönül coğrafyamız oralar bizim… 

Batı için ise sadece sömürülen ve sömürülmesi gereken bir bölge! 

YTB, Orta Asya’da, Balkanlar’da, Afrika’da ne yapıyorsa, Suriye’de de onu yapıyor. Daha düne kadar Katil Esad’ın kimlik bile vermeyip aşağıladığı insanlara, dostça, kardeşçe yaklaşıyor. 

Türkiye sayesinde oradaki insanların yüzleri gülüyor… 

Sözde “medeni” Avrupa ve Amerika ise el ele vermiş bize saldırıyor. Hakaretin, iftiranın, alçaklığın bini bir para! 

Kimse moralini bozmasın. Doğru yoldayız ve dünyaya insanlık dersi veriyoruz. O saldırılar da bizim için birer madalya! 

Biz, Fatihlerin, Mustafa Kemallerin torunlarıyız. İstanbul’u fethettik, çağ kapattık. Milli Mücadeleyi kazanıp, mazlum milletlere bağımsızlık yolu açtık. Bugün de tarihin yüklediği bir misyonu yerine getiriyoruz!

Emin Pazarcı Diğer Yazıları