Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Kaos için sıkışan eller

Emin Pazarcı tüm yazıları

Hiçbir şey gizli kalmıyor, kalmamalı da. Bakın, seçim öncesi her şey çıktı ortaya. Bütün kirli çamaşırlar döküldü piyasaya. Kimin ne olduğunu hep birlikte gördük. 

Millet İttifakı’nın en flaş adaylarından Mansur Yavaş hakkında pek çok soruşturma ve dava var. Bunlardan herhangi birinden ceza alırsa, belediye başkanlığı yapamaz. Düşer başkanlığı. 

Kılıçdaroğlu, bunları bile bile bastırdı, Yavaş’ı aday yaptı. 

Cumhuriyet Gazetesi eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’ları Davası’ndan yargılanıyor. Ceza alırsa O’nun da belediye başkanlığı yapması imkânsız. Kılıçdaroğlu, bu gerçeğe ve örgütün tepkisine rağmen, Erdem Gül’ü belki de hayatında hiç gitmediği Adalar’dan aday gösterdi. 

Belediye meclislerinde de tartışmalı yüzlerce isim var. İçişleri Bakanı Soylu, PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi örgütlerle irtibatlı olduklarını söylüyor. “Bunlar belediye meclisi üyelikleri yapamazlar” diyor: 

-Seçilirlerse, gerekli hukuki işlemleri yapar, dosyalarını açtırır, açığa aldırırım. 

Peki CHP bilmiyor mu bunları? 

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ya da Temel Karamollaoğlu farkında değil mi Türkiye’deki işleyişin ve hukuk sisteminin? 

Her şeyi biliyor ve durumun farkındalar. 

Buna rağmen, bile bile listeleri bu şekilde hazırlamak zorunda kaldılar. Çünkü, öyle bir ittifak kurdular ki, katılanların kimliği, ne olduğu ve neyi amaçladığı hiç önemli değil. Kimi buldularsa yanlarına aldılar. Ortaklık yaptıkları HDP’yi memnun etmek için de taviz üstüne taviz verdiler. Sonuçta böyle bir tablo ortaya çıktı. 

Onların tek bir hedefleri var… 

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli kamuoyu önünde açıkladı zaten: 

-Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na kaybettirmek! 

Bunun için de FETÖ ve PKK dahil, herkesin desteğini almak, hepsini bir torbada toplamak gerekiyordu. Onu yaptılar. 

Seçilenler, başkanlık veya meclis üyeliği yapamayacaklarmış, seçimden sonra görevlerinden alınacaklarmış, pek çok sıkıntı yaşanacakmış… Adamlar terör örgütleriyle bağlantı içindelermiş… Ne önemi var! Asıl hedefleri olan Erdoğan’ı tökezlettirmek için her türlü kaos senaryosuna razılar! 

***

“Bakın listede şunlar da varmış” gibi haberler, halkın doğruları bilmesi açısından önemli olsa da, onlar açısından hiçbir anlam ifade etmiyor. Ne yaptıklarını kendileri biliyor zaten. 

Dikkat ederseniz, tek bir geri adım bile atmıyorlar. Sadece gerçekleri karartmaya ve üzerlerini örtmeye yönelik davranışlar sergiliyorlar. 

HDP, Türkiye’nin dört bir yanında bildiriler dağıtıyor. 31 Mart’ın sadece bir yerel seçim değil, sistemin ve Türkiye’nin değişip dönüşmesi için önemli bir adım olduğunu anlatıyor. Bir kaos senaryosu ortaya koyuyor. 

Erdoğan ve Bahçeli, durup dururken “bekadan” bahsetmiyor. Oynanmak istenen oyunu görüyor, milleti uyarıyorlar. 

Kılıçdaroğlu, Akşener, Temelli ve Karamollaoğlu dörtlüsü ne kadar gizlemeye çalışırsa çalışsın, seçmen de görüyor olan biteni. O yüzden iddialıyım ve şimdiden yazıyorum. Bu plan da tutmayacak. 31 Mart akşamı, seçmenin sağduyusu yine galip gelecek. 

Şunun şurasında birkaç gün kaldı… 

1 Nisan olmadan 31 Mart gecesi sonlanır bu senaryo. 

Emin Pazarcı Diğer Yazıları