Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

İşte baskı işte diktatör

Emin Pazarcı tüm yazıları

Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP sözcüleri ağızlarına sakız ettiler. Bir “diktatör” söylemidir sürüp gidiyor… 

“Diktatör” dedikleri de Recep Tayyip Erdoğan. Yıllardır algı oluşturup yerleştirmeye çalışıyorlar. 

Oysa, asıl diktatörlüğü Kemal Kılıçdaroğlu oluşturmuş durumda. Yıllardır gergef gibi dokudu. Nihayet tek adamlığını ilan etti. Artık CHP’de taban, örgüt, parti yönetimi tamamen yalan oldu. Her şey Kılıçdaroğlu’nun iki dudağı arasına sıkıştı. 

Kimse görmüyor ve yazmıyor, bari ben yazayım dedim. 

İşte CHP’deki diktatörlük: 

Kılıçdaroğlu, bir başka partiyle ittifak yapma yetkisini PM’den aldı, MYK’ya verdirdi. Seçilmişlerin elindeki bir hakkı, kendisi tarafından atanmış olan MYK’ya aktardı. Böylece partide tek karar verici oldu. 

Şimdi sakın “Yetki devri pek çok partide var” demeyin.  Kemal Bey, bu operasyonla diktatörlük yolunda en önemli adımı attı. Tüzükteki yüzde 85 ön seçim şartını by-pass etti. İttifaklarda ön seçim yapılamayacağı için bütün milletvekilliklerini belirleme yetkisini eline aldı. 

MYK 17 kişiden oluşuyordu. Kemal Bey, bu sayıyı artırıp eksiltme yetkisini de eline geçirdi. Sıkıntı veren çıkarsa sayıyı düşürecek; partide ödüllendirmek istediği isimler olursa artıracak. 

Kurultay’la gelen, seçilmişlerden oluşan PM’ye de bir operasyon düzenledi. Oradaki önerge verme sayısını 11’den 13’e çıkardı. O platformu tamamen kilitledi. Çünkü, PM’deki muhaliflerin sayısı sadece 11’di. 

CHP Kurultay’a giderken, Kılıçdaroğlu tarafından delegenin iradesi de elinden alındı. Eskiden, Genel Merkez tarafından görevden alınan il ve ilçelerde 45 gün içinde kurultaya gitme şartı vardı. O süre 6 aya çıkarıldı.  Mart’taki Büyük Kurultay’a ise 4-5 ay kaldı. Genel Merkez, Mardin, Sivas, Tunceli illerini görevden aldı. Sivas ve Sinop merkez ilçeler ile Aydın-Nazilli, Tokat Erbaa ve İstanbul Şişli örgütleri de görevden alınanlar arasında. Ayrıca 10’a yakın ilçenin görevden alınması bekleniyor. Oralardan Büyük Kurultay’a seçilmiş değil, atanmış delegeler gelecek. Kılıçdaroğlu’nun atadığı isimler Kılıçdaroğlu’na oy verecek! 

Buna da “Demokratik Seçim” adı verilecek!

***

CHP’nin Grup Yönetmeliği de değişti. Grup başkanvekilleri 2 yılda bir milletvekilleri tarafından seçilirdi. Seçim kalktı, artık grup başkanvekillerini Kılıçdaroğlu belirleyecek. 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Meclis Grubu’nda milletvekillerinin oylarıyla belirlenirdi. O da kalktı. Artık Cumhurbaşkanı adayını MYK belirleyecek. MYK’yı da Kılıçdaroğlu atadığı için, “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkan’ın iki dudağı arasında” olacak. 

Muharrem İnce bunun için bağırıyor. 

Bugünden 2023’te Cumhurbaşkanı Adaylığı hayalleri kuran Ekrem İmamoğlu’nun kaderi de Kılıçdaroğlu’nun elinde. 

Kılıçdaroğlu yine de “yetmez” diyor. Büyük şehirlerde kongrelere tek adayla gidilmesi için baskı yapıyor. Kemal Bey, CHP’de ipleri tamamen eline aldı, iyice sağlamlaştırmaya çalışıyor. Partide oluşturduğu diktatörlüğü de  “diktatör vaaarrr” diye bağırarak gizlemeye çalışıyor! CHP’de sosyal demokrasiden sonra demokrasi de yalan oldu artık! 

Hepsi bitti…  

Emin Pazarcı Diğer Yazıları