Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Farkında mısınız?..

Sarsılıyor dünya. Koronavirüs’ün başka etkileri de çıktı ortaya. Fransa yanıyor. ABD ve İngiltere’de protesto gösterileri başladı. Silah kuşanan bir takım tipler meydanlara indi. Kanada, silahlı saldırılarla sarsıldı. Vesaire, vesaire…

Çünkü…

Batıyı bir yandan virüs vuruyor, diğer taraftan çaresizlik. Çoğunun sağlık sistemleri sökmüş durumda. “Büyük Devlet” olarak görülen ülkeler, Türkiye’den yardım dileniyor. İnsanlar, hem gerekli sağlık hizmetini alamıyor, hem de işlerini kaybediyor. Yaşlılar ve fakirler ölüme terk edilmiş durumda. Kapitalist sistem, bütün dehşeti ile insanların üzerine çöktü. Tam bir “altta kalanın canı çıksın” düzeni hâkim…

Bizdeki gibi bir sosyal dayanışma sistemi olmadığı için umutları da yok insanların. Canı yanan dökülüyor sokaklara…

Böyle giderse daha büyük sıkıntılar kapıda!

Farkında mısınız, Ortadoğu sakin! Dalgalanmıyor, kan dökülmüyor eskisi gibi. Terör örgütleri ve vekalet savaşçısı güçler kabuklarına çekilmiş durumda. Bu boşlukta temizlik de yapılıyor. TSK, Kandil ve çevresinde operasyonlar düzenliyor. Libya’da Hafter güçleri operasyon üzerine operasyona maruz kalıyor; ibre tersine döndü. Çünkü, kendi dertlerine düşenler, karıştıramıyorlar artık bölgeyi.

Birbirlerini yiyor onlar. Korsanlık yapıyorlar, komşularının sağlık malzemelerine el koyuyorlar. Kendi aralarında itişip kakıştıkları için bölge ile ilgilenecek halleri yok.

Düne kadar onlardan yardım alan ve onların yönlendirdiği vekalet savaşçıları, sudan çıkmış balığa döndüler.

Korona’nın böyle bir faydası da oldu işte!

***

İyiyiz biz; yaşadığımız sıkıntılara rağmen, dünyanın pek çok ülkesinden çok, hem de çok iyiyiz!

Çökmedi sağlık sistemimiz, ayaktayız. Batı, hastanelerini boşaltmak amacıyla hastaların fişini çekerken; bizim Sağlık Bakanımız test yaptırmak için sağlık kuruluşlarına davet ediyor vatandaşları.

Siyaseten umutlarını virüse bağlayanlar ise şaşkın!..

Sanıyorlardı ki, Türkiye’de de büyük dalgalanmalar olacak. Türkiye de o Batılı ülkeler gibi diz çökecek. Bu tablodan da kendilerine siyasi bir kazanç çıkacak.

Yanıldılar, çünkü tam tersi oldu.

Yine de direniyorlar. Taşın altına koymuyorlar ellerini. Yürütülen mücadeleye omuz vermiyorlar. Sadece eleştirip şikâyet ediyorlar. Ortaya garip iddialar atıp, algı operasyonları yürütmeye çalışıyorlar.

İşte CHP’li belediyelerin hali ortada:

Bütün dünyadan övgüler alan mücadelenin içinde değiller. Hem ayrı baş çekip, hem de “İktidar bize yardım etmiyor” diye bağırıyorlar. Maalesef hiçbir faydaları olmadı yürütülen bu mücadeleye.

Ne yapıldıysa eleştirdiler, ne gördülerse aleyhte davranışlar sergilediler. Yürütülen mücadeleye omuz verselerdi eğer, Türkiye bugün çok daha iyi noktada olurdu!

Lafı hiç evirip çevirmeden söyleyeyim: Türkiye eğer korona mücadelesinde Batılı ülkeler gibi diz çökmediyse, CHP yönetimi ve CHP’li belediyelerin ayak sürümesine rağmen başarmıştır bunu!

Böyle bir dönemde “Ödenek yok” diye Şehir Hastanesinin yolunu yapmayan, ama “Ben binlerce ton asfalt döktüm” diye millete hikâye anlatan bir zihniyet var karşımızda!

Yazık, gerçekten çok yazık!    

Emin Pazarcı Diğer Yazıları