Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Büyük ve gizli operasyon

Emin Pazarcı tüm yazıları

İşaret fişeği 2008 Yılı Ekim Ayında atıldı. ABD derin devletinin kontrolündeki John Hopkins Üniversitesi’ne bağlı Silkroad Enstitüsü bir rapor yayınladı. Svante E Cornell ve Halil Magnus Karavelli imzalı raporun 72. Sayfasında aynen şu ifade yer aldı: 

“CHP’de istifa etmeye ikna edilecek Deniz Baykal’la, yolsuzluklar konusunda kamuoyunun dikkatini çeken Kemal Kılıçdaroğlu yer değiştirecek. CHP, Avrupa tarzı bir sosyal demokrat parti olarak ortaya çıkacak.” 

Kılıçdaroğlu, o dönemde Grup Başkanvekiliydi. Örgütlerle hiçbir irtibatı yoktu. CHP içinde etkisiz elamandı. O yüzden İsrail ilişkili bu iki ismin hazırladığı rapor ciddiye alınmadı. 

Sonra gerekli alt yapı oluşturuldu. FETÖ’cü polisler devreye sokuldu. Bir kaset skandalı patladı. Gerçekten de Deniz Baykal istifa etmek zorunda kaldı. CHP’nin genleri ile oynanıp, “Avrupa tarzı” bir parti ortaya çıkarıldı. 

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcılarından Onur Öymen de bu gelişmeleri “Parti, ABD destekli bir operasyona uğradı” sözleriyle değerlendirdi. 

O dönemde CHP içinde “Bu dış destekli bir operasyondur” diyen çok oldu. Ama zaman içinde unutuldu gitti.

***

Kılıçdaroğlu seçilir seçilmez kolları sıvadı. “Avrupa tarzı” yerine “Yeni CHP” demeyi tercih etti. Bunu oluşturmak için gerekli adımları attı… 

CHP’deki deve dişi gibi adamları oyun dışına çıkarttı. Partinin yöneticilerini bir kenara attı, ünlü spekülatör Soros’tan para yardımı alan TESEV’i devreye soktu. TESEV mensuplarına CHP adına “arama toplantıları” düzenletti. Türkiye’nin en köklü partisi CHP’nin geçmişini silip, yeni bir yol haritası çizmeye çalıştı. 

Raporlar hazırlandı bu toplantılarda. “Hakikatleri Araştırma Komisyonu” kurulması istendi. PKK’lı bebek katili Öcalan’la aynı noktada buluşuldu. 

Sonra bir kadro hareketi başlatıldı. CHP’deki Ulusalcı Ekip tasfiye edildi. Partinin hafızasını oluşturan önemli isimler oyun dışı bırakıldı. Yerlerine PKK avukatlarından Sezgin Tanrıkulu, aşırı soldan Hüseyin Aygün ve bugün FETÖ ile ilişkisinden dolayı cezaevinde bulunan Eren Erdem gibi simalar yerleştirildi. 

Kılıçdaroğlu sürekli ekip değiştirdi. Kendisine muhalif bazı isimleri parti yönetimine getirdi, itibarsızlaştırdı ve görevden aldı. 

Çok çarpıcı bir örnektir. Sezgin Tanrıkulu için “ABD’nin TR 705 kodlu haber alma elamanı” diyen Dilek Akagün Yılmaz, yok edildi; bir daha milletvekili seçilmesine izin verilmedi. 

CHP, değiştirildi ve dönüştürüldü. 

Son darbe de yerel seçim öncesi oluşturulan listelerle vuruldu. En sağdan en sola kadar geçmişte parti ile hiçbir ilişkisi olmayan adaylar ortaya çıktı. Parti içinden “CHP, bölücülerle ve FETÖ’cülerle kol kola girdi” feryatları yükseldi. 

Ama iş işten geçti. Bitti bu iş! CHP’deki değişim ve dönüşüm büyük ölçüde tamamlandı.

***

Bakın, artık Kılıçdaroğlu televizyonlara çıkıp “YPG bizi vurmaz, niye vursun” türünden laflar bile edebiliyor. 

Herhalde Türkiye’yi değil, CHP’yi düşünerek bunu söylüyor! 

Doğru diyor. Kılıçdaroğlu’nun CHP’sini YPG, PKK veya FETÖ niye hedef alsın? İçeride adamları var artık!

Emin Pazarcı Diğer Yazıları