Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Bu nasıl bir kirletmedir!

Emin Pazarcı tüm yazıları

Tam 101 kişi. Bir araya gelmişler, kendilerine “ak saçlılar” adını vermişler. Bir bildiri yayınlamışlar. Görseller hazırlayıp milletin önüne koymuşlar:

Yandık, bittik, kül olduk havasını yayıyor, bütün gerçekleri alt-üst edip kirletiyor, Erdoğan’a savaş ilan ediyorlar. Erdoğan karşıtlarına “birleşin” çağrısı yapıp, gençleri harekete geçmeye teşvik ediyorlar.

İşte içlerinden bazıları:

“Ahmet Türk, Ali Bayramoğlu, Altan Öymen, Aydın Engin, Ayşenur Aslan, Baskın Oran, Celal Doğan, Cengiz Çandar, Eşber Yağmurdereli, Fikri Sağlar, Genco Erkal, Halil Ergün, Hasan Cemal, Meral Tamer, Müjde Ar, Murat Karayalçın, Orhan Pamuk, Şanar Yurdatapan, Serra Yılmaz, Süleyman Çelebi, Yaşar Okuyan…”

Bir fikir sahibi olmuşsunuzdur sanırım. Problemli tipler bunlar. Çoğunun yaşadığı ülke ile uyum sorunu var. Yıllardır bize ait değerlerle savaşıyorlar. Bazıları da terör örgütü destekçisi.

Farklı kesimlerden, farklı siyasetlerden ve farklı geçmişlerden geldiklerini söylüyorlar. “Uzun yılları arkasında bırakmış biz aksakallılar, size sesleniyoruz” diyorlar…

Biz hepsinin cemaziyelevvelini biliyoruz. O geçmişte bıraktıkları uzun yıllarda ne yaptıklarını unutmuş değiliz. Zaten kendi itirafları var.

Kara Kutu isminde bir kitap yazdım. Tam zamanında piyasaya çıkmış. Çünkü, Kara Kutu’da bu isimlerden bazılarının kirli geçmişleri yer alıyor. İnkâr da etmiyorlar, kendi yazdıkları yazılarda o kirli geçmişlerini ortaya koyuyorlar…

Yıllar, yıllar önce Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrenci Yurdu’nda bir cinayet işlenmişti. Faili ise belliydi. Katil kendi arkadaşıydı. Ama bunlar, faili yargıya teslim etmek yerine cinayet izlerini yok edip suçu başkalarına atmayı tercih ettiler. “Kan izlerini sildik” diye yıllar sonra kitaplar yazdılar.

Yetmedi, yürüyüşler düzenlediler…

Gerçekleri çarpıtıp, kitleleri yanıltılar. İllüzyonlar düzenleyip Ordu’yu tahrik ederek yönetime el koyması için çağrılar yaptılar.

Kara Kutu’da ayrıntıları ile isim isim yazdım hepsini. O yürüyüşlerde en önde yürüyenlerin kimler olduklarını da tek tek açıkladım.

Şimdi kalkıp hiç utanmadan “hak, hukuk, adaletten” bahsediyorlar. Yine kirletiyor, dün olduğu gibi yine insanlarımızı tahrik ediyorlar.

***

Şu verdikleri mesajlara bakın:

Anayasa askıdaymış. Kurumlar işlemez hal almış. Vatandaşın can ve mal güvenliği tehdit altındaymış. Halk cephelere bölünmüş. Geniş kitleler tehdit altındaymış. Demokrasinin ve hukukun son kırıntıları da süpürülüyormuş. Kanunlar işlemez haldeymiş. Vesaire, vesaire…

Biz bu filmi 1970’lerde de seyrettik. Dün cinayetin kan izlerini silenlerin bugün de gerçekleri nasıl karattıklarına şahit oluyoruz. En önemlisi ise sergilenen oyunun oyuncularının bile değişmediğini görüyoruz.

Dün olduğu gibi “herkesin tehdit altında olduğunu” söylüyorlar bugün de…

Evet, bir tehdit var. Üstelik hepimiz tehdit altındayız. En büyük tehdit, gerçekleri çarpıtan, illüzyonlarla milletin kafasını karıştırmaya ve Türkiye’nin önüne takoz koymaya çalışan bu zihniyettir aslında.

Dün olduğu gibi bugün de bizim değil emperyalistlerin hesabına çalışıyor bunlar! 

Emin Pazarcı Diğer Yazıları