Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

Algılar ve 18'lik delikanlı!

Emin Pazarcı tüm yazıları

AK Parti, 14 Ağustos 2001’de kuruldu. 18’ini doldurdu. Araya bayram girdiği için 18. Yaşını da yarın kutlayacak. 

Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Sorumlusu Mahir Ünal’la birlikteydik. Zaman tünelinde bir yolculuk yaptık. Erdoğan için dillendirilen “Muhtar bile olamaz” değerlendirmelerini, e muhtırayı, parti kapatma davasını, medya yönlendirmelerini, 17-25 Aralık operasyonlarını, 15 Temmuz’daki darbe girişimi gibi olayları hatırladık! 

Neler yaşanmış neler!.. 

Arkasında büyük ve zorlu süreçlere işaret eden bir hikâye var. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan kavga ve mücadele ede ede bugünlere geldi! Her seferinde çok büyük krizler ve kritik dönemeçler aşıldı! 

Ayrıca, süreç bitmiş değil. Mücadele bugün de bütün hızıyla devam ediyor. 

Şimdi de 31 Mart seçimlerinin ardından başlatılan yoğun bir dezenformasyon kampanyasının hedefi halinde. Her gün yeni bir senaryo ortaya atılıyor. Sürekli olarak felaket haberleri ortalıkta dolaştırılıyor. 

Bu süreci olumluya çevirmesi ve psikolojiyi değiştirmesi gereken de yine AK Parti. Mahir Ünal ise oldukça rahat. “Ben 2023’e kadar çok şeyin değişeceğine inanıyorum, çünkü” dedi: 

-Geçmişte yaşadığımız süreçlere bakarsak eğer, bugün Türkiye’de hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlü bir AK Parti var. 

***

Bugünkü kutlama, T.C. Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın katılımıyla tabir-i caizse aile içinde yapılacak. AK Parti Kurucuları, MKYK üyeleri, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile partinin kadın ve gençlik kollarının yanı sıra medyanın Ankara temsilcileri olarak partiyi takip eden muhabir arkadaşlarımızla birlikte bizler de orada olacağız. 

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler ise, yaş gününde bulunmayacaklar. Kamuoyundaki yanlış algının aksine parti kurucusu değiller. Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan sıfatıyla da davet edilmediler. Çünkü, son dönemde üst üste yaptıkları açıklamalarla AK Parti ve icraatlarına karşı pozisyon adılar. 

Ali Babacan da zaten parti üyeliğinden istifa etmiş durumda. 

İleride ne olur bilinmez. Ancak, bugün için bu isimlerle yollar ayrılmış görünüyor. Gül de, Davutoğlu da Babacan da zaten AK Parti dışında arayışlar içindeler. Onlar da kendilerini ailenin bir parçası olarak görmüyorlar. 

Her üçü de 2023’e yönelik olarak planlanmaya çalışılan “Erdoğan’dan nasıl kurtulabiliriz?” organizasyonların bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ülkeyi yönetme iddiaları olan ve iktidar arayan bir oluşumun içinde değiller. Sadece Erdoğan karşıtı cepheleşmenin küçük parçaları konumundalar. 

O yüzden de Kuruluş Yıldönümünde yer almamaları çok doğal. 

***

“Aile içi bir kutlamadan” bahsettim… 

O yüzden Cumhur İttifakı’nın diğer üyeleri de davetliler arasında olmayacak. Dışarıdan sadece basın olarak biz bulunacağız. 

Başlıkta da belirttim. Algılar bir yana, AK Parti 18. Kuruluş Yıldönümünde kendisini yaşından büyük tecrübeye sahip “18’lik bir delikanlı” olarak görüyor. Mahir Ünal’dan bize yansıyan psikoloji bu! Sanırım yarınki kutlamada aynı psikolojinin tabana yayılması için gereken mesajlar da verilecek. 

Emin Pazarcı Diğer Yazıları