Yazarlar

Emin Pazarcı

Emin Pazarcı

ABD'li misiniz Avrupalı mı?

Emin Pazarcı tüm yazıları

Gören gözler için her şey ortada: Panik ve telaş çevreyi sarmış durumda. ABD, desteklediği teröristleri Türkiye’nin elinden kurtarmaya çalışıyor. Fransa’da Macron, Putin’le görüşüp, YPG/PKK’ya zaman kazandırmak için çırpınıyor. Bazıları da tepkilerini göstermek amacıyla hiçbir etkisi bulunmayan silah ambargoları koyuyorlar bize. Hep birlikte el ele vermiş, koşuşturup duruyorlar… 

Yeni bir fotoğraf değil bu. 

Geçmişte ne olmuşsa, onları tekrar yaşıyoruz biz! 

Milli Mücadele yıllarına bakın; görürsünüz aynı fotoğrafı. Yine karşımızdalar ve yine bileğimizin gücüyle alıyoruz biz hakkımızı. Türkiye, Milli Mücadele’den bu yana emperyalizme karşı en büyük başkaldırıyı yapıyor. 

Ne tesadüftür ki, içte de fotoğraf aynı: 

O dönemde, bugün İngiltere Başbakanı olan Boris Johnson’ın dedesi Ali Kemal, İçişleri Bakanı’ydı. Milli Mücadele’ye karşı çıktı. Sonra bu görevinden ayrılıp gazeteci olarak Milli Mücadele’yi yürüten Mustafa Kemal ve arkadaşlarına savaş açtı. Milletin karşısına geçip, İngilizlerin safında yer aldı. 

Bugün de aynı zihniyet ve kafalarla karşı karşıyayız. Üstelik, gizlenip saklanmaya gerek duymadan Ali Kemal gibi düşüncelerini açıkça söylüyorlar. Örnek mi istiyorsunuz, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ettiği laflara bakın: 

Çıkmış, “Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara bırakıp, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım” demiş. 

Ne demek bu? 

Kıbrıs’ı Rumlara ve batıya teslim etmek demek! 

Üstelik, Atatürkçülük maskesi ile yapıyor bunu. O maskeyi takıp 1930’da “Kıbrıs düşman elinde bulunursa ikmal yollarımız tıkanır” diyen, 1931’de Rum İsyanı’na karşı kurulan Mukavemet Teşkilatı’na büyük yardımlar yapan Mustafa Kemal’le savaşıyor! 

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da aynı yolun yolcusu. O da milletimizi ve devletimizi hedef alan teröre karşı yürütülen bir mücadeleye ”savaş” adını veriyor. PKK ve siyasi uzantısı HDP ile aynı safta yer alıyor. Türkiye’nin çabalarını itibarsızlaştırmaya çalışıyor. 

Diğer CHP sözcüleri de farklı davranmıyorlar.

***

Ön teker nereye giderse, arka teker de onu takip edecek elbette… 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri ortada. Yıllardır Esad Aşkı ile yaşıyor. Söylediklerine bakılırsa, Türkiye katil Esad’la sarmaş dolaş olursa hiçbir sıkıntımız kalmayacak. 

Bakın ne diyor: 

-Suriye’nin terörden arındırılması için Türkiye’nin Şam Yönetimi ile görüşmesi lazım. 

Oysa yılanın başı zaten Esad Ailesi. Henüz ABD piyasada yokken, terör hamisi olarak yanı başımızda bu aile vardı. Türkiye’de kan döken ne kadar terör örgütü varsa baba Hafız Esad tarafından Bekaa Vadisi’nde eğitildi. Silahlı TİKKO-Acilciler Örgütü’nü bizzat Hafız Esad kurdu. Abdullah Öcalan’ı da Şam’da besleyip büyüten bu ailedir. 

Kılıçdaroğlu ise adeta hepimizle dalga geçiyor. Milletin önüne “teröre karşı Esad formülünü” koyuyor. 

Sıkıntımız bu işte bizim. Batı’dan gelen yalanlar, çarpıtmalar ve saldırıların yanında, bir de bunlarla uğraşıyoruz. Dert anlatıp cevap vermeye çalışıyoruz. 

Milli Kurtuluş Savaşı sırasında karşımızda “mandacılar” vardı, şimdi de bunlar!

Emin Pazarcı Diğer Yazıları