Yazarlar

Bedir Acar

Bedir Acar

Faşizmin kitabı yazılsa…

Bedir Acar tüm yazıları

Hz. AliBana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyor.

İstanbul’un dört bir yanını donatan ‘Öğretmenler Günü’ kutlaması içeren afişlerden birinde bu söze rastlar mıyım diye bakındım ancak göremedim.

Bunun yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğretmenlerle ilgili talihsiz (faşizan diye de okunabilir) açıklamalarına maruz kaldım.

Ne dedi Kılıçdaroğlu?

"Mevcut iktidarın peşinden giden öğretmen varsa, kimse kusura bakmasın ben ona öğretmen demem."

Ana muhalefetin söyle bir sorunu var; bizden olmayan öğretmen öğretmen değildir, sanatçı sanatçı değildir, gazeteci gazeteci değildir.

Bu ayrıştırıcı/faşizan dil sadece Kılıçdaroğlu’na ait değil.

Onun gibi düşünenler, sanatçı kesiminde de var.

Günü geliyor Cumhurbaşkanı’nın iftarına katılan meslektaşlarına ‘tasmalı’ yakıştırması yapıyorlar, günü geliyor ödül törenlerinde arkalarını dönüyorlar, el sıkışmıyorlar, günü geliyor devlet bankası reklamında oynadı diye bir başka sanatçıya posta koyuyorlar…

Lafa gelince de çağdaşlık, düşünce özgürlüğü, demokrasi, insan hakları, çoğulculuk diye diye mangalda kül bırakmıyorlar, bir yandan da insanları dünya görüşleri ve siyasi tercihlerine göre ayrıştırıp aşağılıyorlar.

Yahu yurttaşlar sizin derdiniz nedir?

Ak Parti bu ülkenin partisi değil mi?

Sayın Kılıçdaroğlu, mevcut iktidarın peşinden giden sadece öğretmenler değil, genci yaşlısıyla milyonlarca meslek erbabı ve vatandaş var.

Yani bir vatandaş olarak şöyle mi düşünmeliyiz?

Nasıl ki mevcut iktidarın peşinden giden öğretmene öğretmen demiyorsan, mevcut iktidarın peşinden giden milyonlarca vatandaşa da ‘vatandaş’ demeyecek misiniz?

Faşizmin kitabı yazılsa bunca ayrımcılığın mutlaka bir yeri olurdu sayfalarında.

Bedir Acar Diğer Yazıları