Yazarlar

Bu âlem bir değişik âlem. Ne zaman işler kötüye gider, bizim ünlülerimiz ayrılır. Aslında ayrılmazlar da, ayrılmış gibi yaparlar. Reytingler kötü gitmişse, albüm satmamışsa, daha çok iş, daha çok reklam gelmiyorsa Serenay Sarıkaya ve Kerem Bürsin gibi bir ayrılık senaryosu yazılır. 

Bu ilişkide de parlayan taraf Serenay’dı. Bürsin bu ilişkiyi özellikle reytinglerde artıya geçiremedi. Şimdi bu ilişkinin biraz da Kerem’e yarama dönemi için ilk olarak ayrılık projesi çizildi. Birçok ünlünün yaptığı gibi. Aslı Enver ve Murat Boz bunu en iyi yapan ünlüler arasındaydı. Aslında hiç ayrılmadılar ki. Hande Erçel ve Murat Dalkılıç sizce ayrıldılar mı? Ya Birce Akalay ve Can Tunalı’nın tekrar barışması… Bir sürü hikaye, senaryo. Anlayacağınız sanat dünyası, yalan dünyası.... Kerem ve Serenay da 6 ay sonra barışırsa şaşırmayın… 

SAHTE HESABI OLMAYAN ÜNLÜ VAR MIDIR? 

Eser Yenenler’in programına konuk olan Edis, “Sahte hesap kullanıyor musun?” sorusuna direkt “Evet” cevabı verince akla gelen ilk soru sahte hesabı olmayan ünlü var mıdır oluyor. Günümüzde ünlü olmayan insanların bile en az iki sosyal hesabı varken ünlü isimleri düşünemiyorum. 

Ünlü olup da herkesi takip edemediklerime göre sahte hesaplardan, dost düşman ne yapıyor bakmak önemli. Düşünsenize Hande Yener ve Demet Akalın kavgalıyken hiç mi bakmadılar birbirinin Instagram’ına. Sıla - Ahmet Kural bu zor süreçte kanlı bıçaklı da olsalar mutlaka feyk hesaplardan takibe almışlardır birbirini. 

Şeyma Şubaşı, Acun Ilıcalı ne yapıyor merak etmiyor mudur sizce? Daha bir sürü örnek saymakla bitmez. Bence Tarkan’ın bile vardır sahte hesabı. Bu yüzden Edis’i açık sözlülüğünden ötürü tebrik etmek lazım.

BU İŞİN SONU BELLİYDİ

Ben değerli sanatçıların dönem dönem isyanlarını o kadar iyi anlıyorum ki. Hiçbir şey üretmeden, hiçbir özelliği olmadan, yakalanan gereksiz popülerlikle, şımaran ve bu şöhretle servetine servet katan Kerimcan Durmaz gibi insanlara kızmalarını. 

Gördünüz bu insanların topluma ne kadar zarar verebileceğini. Bu olay zaten sonun başlangıcı oldu bu tipler için. Ama gerçek sanatçılar, şarkıcılar, müzisyenler, DJ’ler yerine bunları sahnelere çıkaran herkesin çok suçu var. Bu insanların popülaritelerinden faydalanmak için evlerinden sürekli paylaşımlar yapan, misafircilik oynayan herkesin özellikle sanatçı arkadaşlarının çok suçu var. Bunlar sayesinde mesleği DJ’lik olan gerçek müzisyenler iş yapamaz oldu. 

Çoluğa çocuğa ve bir nesile verdikleri zarar ve özentili hayat şekli zaten ayrı ve en önemli konu. Sosyal medyada çoktan tehlike çanları çalıyordu. 

Artık umarım bu tehlikeli tipler için en kısa zamanda önlem alınacak bir şeyler yapılır.    

CİHAN ÜNAL HAKLI

Gençler son dönemki “Söz” dizisinden Cihan Ünal’ı tanısa da kendisi Türk sinema ve tiyatro sektörünün en önemli duayenlerindendir. Yıllardır sanat camiasında sadece sanatıyla var olan ve ne bir polemiğe giren ne de özel yaşantısıyla gündeme gelen nadir isimlerin başındadır. 

Uzun zaman sonra röportajını okuyunca Cihan Ünal ne kadar da haklı dedim. Yeni nesil dizi oyuncularının aldıkları ücretler hakkında “Cefasını biz çektik, sefasını tek diziyle şöhret olanlar sürüyor” demiş. Gerçekten de öyle. Onların sinema ve tiyatroya kazandırdıklarına bir dönüp bakarsak şartların en zor olduğu dönemde, bugünün yeni yetme şöhretlerinin çok da çaba sarf etmeden daha kolay para kazandıkları aşikâr. 

Bu üstatlar hâlâ mesleklerini o kadar büyük aşk ve özenle yapıyorlar, biz de iyi ki varlar diyoruz.    

Barış Kocaoğlu Diğer Yazıları