Yazarlar

Afrin Harekâtı’nda şehit düşen ve orada canla başla mücadele veren Mehmetçiğimiz için yazılan Afrin türküsünde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.Elinize yüreğinize sağlık…  Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Yavuz Bingöl ve Ümit Yılmaz’ın sözü ve bestesini yaptığı ‘Milletin Duası’ isimli türküye Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Cengiz Kurtoğlu, Yavuz Bingöl, Sibel Can, Seda Sayan, Alişan, Fettah Can, Kutsi, Metin Şentürk ve Elif Buse Doğan sesleriyle hayat verdi. Türkü çekilen kliple de ayrı bir duygu seli yaşattı. Zeytin Dalı Harekâtı ve bugüne kadar vatan için canını ortaya koyan tüm askerlerimize minnettarız. Bu güzel türküyle tüm sanatçıların birlik ve beraberlik mesajları, bu günlerde çok güzel olmuş. 

Bazen güzel şeyler de görüyoruz  

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in maç esnasında sahaya atılan ekmeği yerden alıp, öpüp başının üzerine götürüp, tekrar kenara koyması gibi… Almanya’da doğup büyümüş ve İngiltere’nin en büyük takımlarından Arsenal’da bir Türk gencini görmek bizi zaten fazlasıyla gururlandırıyor. Bir de böyle bize çocukluğumuzda öğretilen bazı değerlerin hâlâ taşınıyor olması da ayrı güzel geldi. Tüm dünya bu görüntüleri konuştu mu konuştu. Bravo Mesut Özil sana. Sahalarda bu görüntüleri görmek ayrı güzel... Birçok sporcuya örnek teşkil edecek bir hareket. 

Fatih’e ikinci bir şans verilir mi?

‘Mehmed Bir Cihan Fatih’i dizisi bu hafta sona erdi. Hiçbir masraftan kaçınılmayarak yüksek bütçeyle çekilen bir dizinin bu kadar erken final yapması gerçekten yazık oldu. Peki final yapılmasına neden bu kadar hızlı karar verildi? Sezon finali yapıp bir dahaki sezon daha doğru bir gün ve saatte yayına sokmak varken neden? Dizi daha yayına girmeden önce yazmıştım. ‘Salı akşamları çok riskli’ diye… Çünkü o günün belli bir seyircisi olan üç dizisi var: ‘Kadın’, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ve ‘Ufak Tefek Cinayetler’... Bu yapımların izleyicilerinin sezon ortasında başka bir diziye geçirme şansı çok azdı ve öyle de oldu. Ancak ‘Mehmed Bir Cihan Fatih’i dizisine ikinci bir şans verilebilirdi. Yapımcı ve kanalın çabuk pes etmesi açıkçası beni çok şaşırttı. Ben yine de gelecek sezon başka bir kanal ya da günde diziye şans verileceğinden umutluyum! 

Barış Kocaoğlu Diğer Yazıları