Yazarlar

Barış Kocaoğlu

Barış Kocaoğlu

baris.kocaoglu@aksam.com.tr

Gündeme gelmek için Türk kadınlarına sataşma!

Öncelikle bu özel günde tüm kadınların özellikle annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Şunu belirtmeliyim Mehmet Akif Alakurt, bir bilirkişi olmadığına göre “Türk kadını nedir?” başlıklı paylaşımını lütfen dikkate almayınız. Bu gereksiz paylaşım, belli ki “Uzun süre nasıl gündeme gelirim”, “Nasıl yeni işler bulurum” diye düşünülüp, tasarlanmış ve yazılmış. Yoksa neden sosyal medyasından paylaşsın ki! Düşüncelerini kendine saklayabilirdi. Şimdi gelelim Türk kadınına… Türk kadını, çoğu erkekten daha güçlüdür, azimlidir, çalışkandır. 

Bugün her bir kadın, en az erkekler kadar büyük mücadele veriyor iş hayatında ve büyük başarılara imza atıyorlar mesleklerinde. Türk kadını sporda, sanatta, bilimde, evde, okulda, her yerde… Bu topraklar için kan dökülürken de cephede ve cephe gerisinde savaştılar. 

Unutma ki, bugün başarılara imza atan, ülkemizi yöneten, ülkemizi her dalda temsil eden başarılı erkekleri de o Türk anaları yetiştirdi. 

Yani çok talihsiz bir açıklama yapmış Alakurt… Hem kendi ailesinden hem de kamuoyundan özür dilemesi gerekiyor. Sonuçta bu oyuncunun yaptığı açıklama hiçbir Türk kadınını bağlamıyor.

SİNEMA MI, NETFLIX Mi?

Sorunun cevabı online araştırma şirketi dorinsight firmasının ‘Sinema ve Online Film/Dizi Platformları Araştırma’ sonuçlarından geldi. 

Tüketici Netflix kullanıyor ama vizyon filmini sinemada izlemeyi tercih ediyor.

Araştırmaya göre, internetten dizi ya da film izleyenlerin yüzde 71’i Netflix, yüzde 36’sı Puhu TV, yüzde 22’si Blu TV, yüzde 9’u ise Apple TV kullanıyor. Ancak katılımcıların yüzde 60’ı yeni çıkan filmleri, ev yerine sinemada izlemek istediğini söylüyor. 

Çoğunluk yeni kurulan online platformların sinema sektörünü bitirmeyeceğini düşünüyor… 

Bende iyi bir Netflix izleyicisi olmama rağmen vizyona giren filmleri sinema da izleme taraftarıyım. 

Türk halkı ortalama ayda bir kere sinemaya gidiyormuş. İyi filmler geldikçe biz sinema kültürünü bırakmayız. 

Sinemacılar ve yapımcılar da bu online platformlara direnmek 

için daha iyi ve doğru çalışıp iyi projeler yaparlarsa, vizyon filmlerini sinemada izlemekten kimse kaçmaz.

Oyuncular iyi, senaryolar uçuk 

Bu aralar dizilerden sanırım herkes sıkıldı. Birkaç dizi dışında iyi reyting alan yok. Çoğu yayından kaldırılıyor. Show TV “Nöbet“ dizisini yayına soktu. Kanal D’de ise Hande Doğandemir ve Uğur Yücel’in oynadığı “Yüzleşme” başladı. Ben, Burcu Biricik ve Barış Arduç’un rol aldığı ‘Kuzgun’ ve Erkan Petekkaya’nın oynadığı ‘Vurgun’ dizisini izledim. Biraz hikâyesi var ama iyi işlenmiş mi tartışılır. 

Barış Arduç’un karakteri ve tavırları, sanki ‘Yüzleşme’deki Kıvanç Tatlıtuğ’a benziyor. ‘Vurgun’da oyuncular iyi ama senaryo çok uçuk. Artık izleyici inandırıcı olmayan, doğru olacağı kafasına yatmayan ve çok uzun olan dizileri izlemiyor. 

Bu uçuk ve inandırıcı olmayan senaryolar birçok dizide var. Bir proje başladı. İsmini şimdi söylemeyeceğim. Yıllardır takip ederim, bazı oyuncular vardır. Oynadıkları diziler ve filmler tutmaz veya iş yapmaz. Ama nedendir sürekli iş vermeye çalışılır. Merakla bekliyorum bu tezim de doğru çıkacak mı? Sonuçta ben yine ‘Diriliş Ertuğrul’, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, ‘Bir Zamanlar Çukurova’ ve ‘Çocuklar Duymasın’ izliyorum. Yeni diziler ne olur, reyting yaparlar mı?, bekleyip göreceğiz.

Barış Kocaoğlu Diğer Yazıları