Yazarlar

Bu sene, yol arkadaşlarım, güzel ekibimin her türlü olumsuzluğa, zor ve sıkıntılı günlere rağmen azimli ve çalışkan halleriyle başarılı geçti.  AKŞAM Gazetesi ve AKŞAM Life’a verilen emeklerini yok sayamam. Biz sınırlı ama dev bir ekip olduğumuzu bir kere daha herkese gösterdik. O yüzden bu sene zor günler de geçirse bana ve gazeteye olan desteğini bir an olsun eksiltmeyen editörüm Erçin Dağ. Tıpkı soyadın Dağ gibi durdun ve duracaksın. Ekibimizin neşe kaynağı, diğer editörüm sevgili Bilgen Bülbül. Hem bir kız kardeş, hem de ekibin enerjik yüzü. Bize güç verdi… Daha uzun bir yolumuz var seninle. Bizim kızların üçüncüsü Hülya Dokuyucu. Güvenimi boşa çıkartmadın ve AKŞAM Life senin tasarımlarınla daha güzel oldu. İyi dost, iyi haberci sevgili Aydın Türkmen; gazetenin en sakini ve sabrıyla büyük güç. Sevgili Özgür Özkan AKŞAM’ın en dinamik kişisi. Enerjinle hep daha güzel işlere...  Recep Aslan; beni çok kızdırsa da zaman zaman, dışarıdaki gece sesimiz. Daha çok ses bekliyorum senden.

Ve yazar ekibimiz. Yıllardır her biri AKŞAM Life’a renk kattı. Dergimizin en değerli isimlerinden Ebru Yaşar. Şarkıların ve sanatınla dalında en iyi yerdesin ama ben bu kadar iyi bir yazar olabileceğini tahmin edemezdim. Beni hem şaşırttın hem de iyi ki bu doğru isimle yola devam etmişim dedirttin. Bu sene ekibimize katılan astroloğumuz Dr. Şenay Devi… Bence dalındaki en iyi ve başarılı isim, bizimle olduğun için gurur duyuyorum. Astrolojiyi sizinle çok sevdim. Sevgili Çağla Gürsoy; AKŞAM Life’ın en eskilerinden. Daha uzun yıllara… Sayende daha göreceğimiz çok yer var. Sevgili Sevcan Büyükturgay; dergimizin moda ve en renkli köşesi sende. Senin gibi… Bana da yol gösterdin bu yolculukta. Tarzımı bulmaya devam. Ve sağlık yazarımız Yasemin Miras; doğal formülleri yazmaya devam...Ben deniyorum çok faydasını gördüm.

İşte bu küçük ama dev ekip olmasaydı başaramazdım. Her biri dalında uzman… Ve en önemlisi dost oldular bana. 2019’da daha güzel işlere hep beraber imza atacağımızdan eminim. İyi ki varsınız.

DİZİLERDE PARALI DÖNEM!

2019 yılından itibaren her kanalın ücretli platformu olacak ve sevdiği diziyi takip etmek isteyen izleyici, kanala üye olup belirli bir ücret karşılığında diziyi izleyebilecek.

Sektörde dolaşan bu iddialar eğer hayata geçerse hem olumlu hem de olumsuz gelişmeleri de beraberinde getirir bana göre… Olaya güzel başlangıç yapmak gerekirse, dizilerde artık reklam süreleri kısalacak. Bu da ekran izleyicisi için televizyon başında uzun saatler geçirmesine engel olacak. Reklamsız dizi süreleri kısalır…Son dönemin popüler uygulaması Netflix benzeri olacak bu uygulamanın kötü yanı ise bunu herkesin kullanamayacak olması.Çünkü evinde hala çanak antenlerle TV izleyen bir kesim var. Yaşlı insanlar ve para veremeyecek olanlar, bu duruma ayak uydurabilir mi bu da düşündürücü...

GÜLE GÜLE 2018

Bu yılın son yazısı, son cuması. Ve klasik ama bir yılı daha bitirdik. Biz magazinciler olarak gündemi hiç durmayan, sürekli değişen bir yıldı. Ne kavgalar, ne skandallar, ne boşanmalar, ne evlilikler oldu. Tek tek yazmaya gerek yok ama gerçekten hele ki senenin son ayları ünlülerin hayatları çok da iyi geçmedi. ?Beklenmeyen boşanmalar Demet Akalın-Okan Kurt, Acun Ilıcalı- Şeyma Subaşı, Mustafa Sandal -Emina Jahovic ve Belçim Bilgin- Yılmaz Erdoğan’dan geldi. ?Yılın sürpriz aşkı kuşkusuz Adriana Lima-Metin Hara aşkıdır ardından da Cem Yılmaz-Defne Samyeli gelir.

?Yılın en üzücü haberi Mehmet Ali Erbil’in aniden hastalanması oldu ama iyi haberleri geldi şükür. Umarım 2019 onun için çok güzel ve sağlıklı bir yıl olur. ?Yılın olayı Sıla-Ahmet Kural’ın adliyelik olan ayrılma süreci oldu. Bu konunun 2018’de kalmayacak, 2019 yılında da çok konuşulacağına eminim.  ?Yılın babası tabii ki Tarkan. Megastarımız artık baba oldu. ?Yılın kavgası Arda Turan-Berkay ve Seren Serengil-Gülben Ergen olayıdır ve bu kavga daha bitmez. ?Yılın gündemi sürekli meşgul edenleri, Kıvılcım Ural ve Kaan Tangöze çiftinden geldi. Ve Seçkin Piriler tarafındaysa sular hiç durulmadı bu yüzden... Bir de Seçkin’in Meral Kaplan ile olan kavgası işin içine girince bu 4’lü sürekli gündemi meşgul etti. ? Yılın mutsuzu bana göre Serdar Ortaç’tır. Eşi Chloe ile olan evliliğinde bir türlü yüzü gülmedi Serdar’ın. Ve bir yıl, iyi-kötü günleriyle bitiyor. Şimdiden herkese başta sağlık, sonra huzur, mutluluk ve bol başarılı yeni yıl dilerim. Hoş gelirsin umarım 2019.

Barış Kocaoğlu Diğer Yazıları