Yazarlar

Ramazan Bayramı’nda sahneleri terk etmeyen ve dolduran isimler belli oldu. Bu bayramda her yıl olduğu gibi Kıbrıs, sanatçı akımına uğradı desem yalan olmaz. İkinci adres ise yine Antalya’ydı. Mekaânlar değişmediği gibi sahnelerin yıldızları da hiç değişmedi. Yoğun tempolarına rağmen bayramda da dinlenmek yerine çalışmayı tercih eden isimler hep aynı. Çalışan isimlerin başını Ebru Gündeş çekti yine. Bayramın 1. günü Kıbrıs’ta sahne alan Gündeş, bayramın 2 ve 3’üncü gününde de Antalya’da konser vererek boş durmadı. Hadise yine Kıbrıs’ta çok konuşulan iddialı kıyafetiyle sahnedeki yerini aldı. Bülent Ersoy, Funda Arar, Sıla, Gülşen, Yıldız Tilbe de bayramı Kıbrıs’ta karşıladı. Hem bayram çalışanları değişmedi, hem de Kıbrıs yine yıldız yağmuruna eşlik ederek bayramın en hareketli yeri oldu kuşkusuz.

HAYAT BiR SINAV 

Hayat bir sınav ve bitmeyen imtihanlar var önümüzde. Örnekler çok, yaşanmışlıklar çok ve yine hatırlattı bize Leyla Bilginel vasıtasıyla… Yıllardır oğluyla doğayla iç içe, kargaşadan uzak, daha sağlıklı, daha stressiz bir hayat için Phuket’te yaşamayı tercih eden Bilginel, sadece ve sadece bir sivrisinek sokmasıyla hastaneye kaldırılınca, hayat tekrar bize ne kadar savunmasız olduğumuzu gösterdi. 

Bir sinek bir insanın hayatının mahvolmasına neden olabilirken, bu düzenin içinde bir hiç olduğumuzu, insanların egolarının, kendilerini her şeyden daha büyük gören hallerinin ne kadar saçma sapan olduğunu da hatırlattı bir kez daha. 

Ve vatanından uzakta, ne kadar doğru bir tedavi uygulandığından da emin değilim. Umarım Leyla Bilginel bir an önce sağlığına kavuşur ve oğluyla güzel günlerine en mutlu şekilde devam eder.

BUNU UNUTMAYALIM ARTIK! 

Bu bayram öyle içimizi acıtan bir olay duyduk ki; hâlâ tüm Türkiye gibi etkisi altındayım. 

Ölen o yavru köpeğin bakışları gözümün önünden gitmiyor. 

O kadar her şeyi unutan bir millet olduk ki, unuttukça daha beterini yaşıyoruz. 

Kadına şiddetin, cinayetin, çocuğa istismarın, bebeğe tecavüzüne kadar her türlü iğrençliği gördü gözlerimiz, duydu kulaklarımız, hissetti kalbimiz… 

Ve yine unuttuk, unutmaya devam ediyoruz. Sokaktaki masum hayvanlara yapılan bu şiddete, benim gözümde hiçbir canlının hak etmediği vahşetliğe artık bir dur demeli. 

Soruşturmalar başlıyor, tam bu da cezasını alsın derken yeni bir olayla karşılaşıyoruz. 

Toplum içinde bu kadar hastalıklı kişiyle bir arada yaşayıp, nasıl ruh sağlığı düzgün nesiller yetiştireceğiz aklım almıyor. Artık herkes gibi endişe ve korku yaşıyorum. 

Bu kadar acı çok fazla, ha insana ha bir sokakta yaşayan canlıya… 

İnsanı öldüren kişi nasıl ceza alıyorsa, mahkum oluyorsa, hayvanlara bunu yapan herkes de aynı cezayı alsın ve bunu unutmayalım artık… 

Barış Kocaoğlu Diğer Yazıları