Yaya geçidinde acı son

Yaya geçidinde son sürat ölüm. Damla Nur Şeker, yaya geçidinden geçerken aşırı hızla ilerleyen bir otomobil genç kıza çarptı. Kameralara yansıyan kazada Damla hayatını kaybetti.

Yaya geçidinde acı son

DHA

İstanbul Ataşehir'de Damla Nur Şeker'e (22), yaya geçidinden karşıya geçmek istedi. Bu sırada yolda aşırı hızla ilerleyen bir otomobil, genç kıza çarptı. Metrelerce havaya savrulup asfalta düşen Damla, ağır yaralandı.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Damla Nur Şeker, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü ise mahkemece tutuklandı. Kazaya tanık olan esnaf Erdoğan Yürük, "Yukarıdan 3 araç peş peşe geliyordu. Genç kız tam karşıya geçmek üzerindeyken, araç çarptı. Araba çok hızlıydı ve çarptıktan sonra genç kız ileriye doğru sürüklendi" dedi. Aynı noktada benzer kazaların yaşandığını da belirten Yürük, "Yaya geçidi işaretleri tabelaları var ama ağaçlar kapatıyor. Sürekli fren sesleri duyuyoruz" ifadesini kullandı.

YOL VERMEMENİN CEZASI 888 LİRA

Taşıt sürücüleri yaya geçidini kullanan vatandaşlara durarak yol vermek zorunda. Bu kurala uymayan sürücülere 888 lira ceza kesiliyor. Ayrıca 20 ceza puanı ekleniyor.

GEÇERKEN KORKUYORUZ

Yaya geçidini kullanan Baykar Güner, "Karşıya geçmek için cesaret edemiyor insan. Araçlar yavaş geçerken bile böyle, bazen yarışıyorlar" diye konuştu.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın