Türkiye'nin en soğuk yeri! Eksi 26,6 dereceyi gördü, akarsu ve göller buz tuttu

Sivas'ta dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında 26,6 derece santigrat ölçüldü. Şehir, Türkiye'nin en soğuk ili olurken Serpincik Göleti'nin yüzeyi ve Kızılırmak Nehri'nin bazı bölümleri de buz tuttu.

Türkiye'nin en soğuk yeri! Eksi 26,6 dereceyi gördü, akarsu ve göller buz tuttu

DHA

Sivas'ta kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı, kent yakınlarındaki Serpincik Göleti'nin yüzeyi buzla kaplandı. İmranlı ilçesi ise eksi 26,6 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yeri oldu.

DHA'nın haberine göre, Sivas'ta aralıklarla etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. Birkaç gündür sıfırın altında seyreden sıcaklıklar, hayatı olumsuz etkiledi.

Hava sıcaklığının sabah saatlerinde sıfırın altında 14 derece olarak ölçüldüğü kentte, Karşıyaka Mahallesi yakınlarındaki Serpincik Göleti'nin yüzeyi tamamen buz tuttu. Kent merkezine 9 kilometre mesafedeki gölet, beyaz örtüyle kaplandı. İlgi çeken göletin buzla kaplanmış hali havadan dronla görüntülendi.

İmranlı ilçesinde ise hava sıcaklığı Meteoroloji verilerine göre sıfırın altında 26,6 derece olarak ölçüldü. 23 Aralık itibarıyla İmranlı, Türkiye'nin en soğuk yeri oldu.

İlçeden doğan ve bin 355 kilometreyle Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak Nehri'nin bazı bölümleri de buz tuttu. Sivas'tan doğup, Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ın Esenyurt Mahallesi civarındaki bölümlerinde suyun yüzeyinde buzlar oluştu.
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın