Son dakika haberi: Pınar Gültekin davasında yeni gelişme

Son Dakika Haberleri..Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davanın 3. duruşmasında mahkeme heyeti, sanıklardan Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına, kardeşi Mertcan Avcı'nın ise yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi.

Son dakika haberi: Pınar Gültekin davasında yeni gelişme

Pınar Gültekin davasının 3. duruşması tamamlandı. Mahkeme heyeti, sanıklardan Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına, kardeşi Mertcan Avcı'nın ise yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi.

AA'da yer alan habere göre; Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Gültekin'in yakınları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Muğla Barosu temsilcileri, kadın hakları derneklerinin üyeleri ve taraf avukatları katıldı.

"Reddi hakim" talebi Muğla 1. Ağır Ceza mahkemesi tarafından reddedildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Avcı'nın boşanma aşamasındaki eşi Eda Avcı, olayı jandarmanın kayınpederini telefonla aramasıyla öğrendiğini söyledi.

Olaydan sonraki pazartesi günü avukatın, eşinin bir kızla ilişkisi olduğunu söylemesi üzerine bağ evine gittiğini anlatan Avcı, ortamın çok temiz olmasının dikkatini çektiğini belirtti.

Eda Avcı, "Bağ evinde iyi bir temizlik yapıldığını fark ettim. Avukat bana eşimin bir kızla ilişkisini olduğunu, kızın kayıp olduğunu ve ifadeye çağrıldığını söyledi. İlk önce cinayetten bahsetmediler. Daha sonra öğrendim. böyle bir şey yapmış olabilir mi diye sürekli konuştuk." ifadelerini kullandı.

Eda Avcı, Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in, 'Daha önce Cemal Metin Avcı'nın suçunu itiraf etmemişken niye bağ evine gittiniz' sorusu üzerine, "Biz bağ evine sürekli gidiyoruz. Bağ evine kayınvalidem, kayınpederim ve eşimin ortağıyla gittim. Orada da yaklaşık 20 dakika bulundum. Sosyal medyada sürekli kızın fotoğrafı paylaşılıyordu. İlişkisini öğrendim, kız kayıptı ve Cemal öldürdü mü acaba? diye ve olmuşsa bu olay bağ evinde olmuştur diye bağ evine gece gittim. Aldatılan kişi olarak bağ evinde olabileceklerini düşündüm ve oraya gittim." yanıtını verdi.

Avcı, Epözdemir'in "Cinayet sonrası bir anormallik sezdiniz mi?" sorusunu, "Çok sakindir normalde ama daha da sakin ve durgundu. Yemek yemedi. Sordum 'Bir şey yok.' dedi ama ben bir şey olduğunu anladım." diyerek yanıtladı.

Sanıklardan Mertcan Avcı'nın kız arkadaşı Bensu Cantekin de Mertcan'ın beş yıldır erkek arkadaşı olduğunu, olayla ilgili fazla bir bilgisinin olmadığını, hareketlerinde de bir anormallik görmediğini ifade etti.

Mertcan'ın abisiyle sıkı bir ilişkisi olmadığını savunan Cantekin, "Ona yardım ederdi sadece. Bağ evine arada içki götürürdü. Olayı Mertcan kendi söyledi, abisinin alındığını söyledi. Pınar Gültekin'in kaybolmasıyla ilgili gözaltına alındığını söyledi. Olayın geniş içeriğini ise daha sonra basından öğrendim." dedi.

Sanık Mertcan Avcı da pazartesi sabahı iki polisin iş yerine geldiğini, güvenlik kamerası görüntülerine bakmak istediklerini belirtti.

Polise 'Ne oldu?' diye sorduklarında, abisinin Pınar Gültekin'in kaybolmasıyla ilgili gözaltına alındığını söylediğini ifade eden Avcı, olayı ilk kez o zaman öğrendiklerini öne sürdü.

"O zaman benim psikolojim çok kötü oldu, bana ve babama sorular sordular. Pınar Gültekin'in kaybolmasıyla ilgili en son abimle görüştüğünü söylediler. Olayı o zaman öğrendim." ifadesini kullanan Avcı, mahkeme başkanının, "Daha önceki ifadelerinde bunları neden söylemedin?" sorusu üzerine, "Ben söylediğimi hatırlıyorum." karşılığını verdi.

Daha sonra mahkemede iki tanığın daha ifadesine başvuruldu.

Söz verilen Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, tanık beyanlarının ezberletilmiş ve kurgulatılmış beyanlar olduğunu ileri sürdü. Cinayetin tasarlanıp organize şekilde işlendiğini iddia eden Epözdemir, "Sanık daha cinayeti itiraf etmeden eşi, anne ve babası cinayet mahalline gidiyor. Bu kişileri bağ evine götüren motivasyon acaba neydi? Aslında bu çok açık. Bu kişilerin olay mahalli yakınında araç plaka kayıtları ve sigara izmaritleri var. Bunlar olay mahalline suç delillerini yok etmek ve gizlemek için gitmişlerdir." açıklamasında bulundu.

Epözdemir, mahkemeye gönderilen bilirkişi raporuna da itirazda bulunarak, raporun objektif ve bilimsellikten uzak olduğunu, hükme elverişli olmadığını savunup, fizik ve kimya mühendislerinden oluşan yeni bir rapor hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Mertcan Avcı'nın da cinayete iştirak ettiğini düşündüklerini savunan Epözdemir, sanığın daha önce verdiği ifadelerle kız arkadaşının anlattığı ifadeler arasında çelişki bulunduğunu, yargılamanın neticesine göre tekrar Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunacaklarını ifade etti.

"GEÇEN CELSEDE KABUL EDİLMEDİ"

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, üçüncü duruşma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen duruşmada reddi hakim talebinde bulunduklarını ancak bu talebin mahkemece reddedildiğini ifade etti.

Mahkemenin kendilerine göre adil olmadığını öne süren Epözdemir, "Geçen celsedeki reddi hakim talebimiz kabul edilmedi. Bu hunharca, vahşice, canavarca hisle ve eziyet çektirerek işlenmiş cinayeti yargılamak yerine, Pınar Gültekin'in özel hayatını yargılamaya çalışan, bu şiddeti, caniliği insan olma vasfına aykırı cinayeti meşrulaştırmaya çalışan, haksız tahrik indirimi uygulamak için maksimum bir çaba sarf eden bir anlayış ve perspektif görüyoruz duruşma salonunda." diye konuştu.

Talebin reddedilmesinin üzücü olduğunu belirten Epözdemir, "Mahkemenin adil olduğunu düşünmüyoruz. Bundan sonra da biz mahkemeden adalet beklemiyoruz. Çünkü şu ana kadar ki yargılama ve duruşma performansı, yapılanlar, müzekkereler, tanıkların ifadesi, yönlendirilmesi gibi hususlar müvekkillerin kafasında çok makul soru işaretleri uyandırdı." ifadesini kullandı.

Epözdemir, maktulün ölüm zamanı ve ölüm nedeniyle ilgili Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun bugün okunacağını da kaydetti.

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına, kardeşi Mertcan Avcı'nın ise yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi.

>>>>>>>Diğer sondakika haberleri için tıklayınız
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın