Sokak hayvanlarından değil saldırgan olan köpeklerden korkuyoruz

Bin 800 kişiyle yapılan sokak hayvanları araştırmasının sonuçları açıklandı. Katılımcıların yüzde 53.7'si sokak hayvanlarının tehlikeli olmadığını belirtirken, yüzde 24.4'ü ise köpek saldırısına uğradığını ifade etti.

Sokak hayvanlarından değil saldırgan olan köpeklerden korkuyoruz

SONER KAN

Araştırma şirketi Areda Survey, vatandaşların sokak hayvanları hakkındaki düşüncelerini ortaya koymak için bir araştırma yaptı. Buna göre bin 800 kişiden yüzde 53.7'sinin sokak hayvanlarını tehlikeli bulmadığı tespit edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 41.3'ü ise sokak hayvanlarını tehlikeli bulduğunu ifade etti.

%35'İ HAYVAN BESLİYOR

'Evinizde hayvan besliyor musunuz?' sorusuna, katılımcıların yüzde 48.2'si 'beslemiyorum' yanıtını verirken, yüzde 35'i beslediğini, yüzde 16'sı ise daha önceden beslediğini belirtti. Katılımcıların yüzde 56.3'ü, sokak hayvanlarını beslemenin mahallelinin/semt sakinlerinin sorumluluğunda olmadığını düşündüğünü belirtirken, yüzde 43.7'si ise semt sakinlerinin sorumluluğunda olduğunu söyledi. 'Sokak hayvanları tarafından siz veya bir yakınınız herhangi bir saldırıya uğradınız mı?' sorusuna ise yüzde 33.9'luk dilim, bir yakınının saldırıya uğradığını dile getirdi. Kendisinin saldırıya uğradığını söyleyenler ise yüzde 24.4 düzeyinde seyretti.

BARINAKLARDA OLMALILAR

Araştırmaya katılanların yüzde 40.5'lik kısmının, insanlara saldıran köpeklerin barınaklara bırakılması gerektiğini düşündüğü tespit edilirken, yüzde 35.6'sı ise hayvanların rehabilite edilmesi gerektiğini savundu. Yüzde 16.4'lük dilimde ise saldırgan hayvanların uyutulması gerektiğini söyleyenler yer aldı. 'Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması gerektiğini düşünüyor musunuz?' sorusuna evet diyenlerin oranı yüzde 67.2'lik çoğunluğu kapsarken, hayır cevabını verenler ise yüzde 29.3 düzeyinde seyretti.

KIZ ÇOCUĞUNUN KOLUNA 7 DİKİŞ

Adana Yüreğir'de sokakta başı boş gezen köpek, yolda tek başına yürüyen küçük bir kız çocuğuna saldırdı. Paniğe kapılan çocuk, koşarken kaçmaya çalıştı. Mahalle sakinleri önce bunu bir oyun sandı, ancak sokak köpeği kızın kolunu ısırınca vatandaşlar duruma müdahale edip onu kurtardı. Vatandaşların elinden kurtulan köpek, bu kez bir başka köpekle birlikte o esnada eşiyle birlikte yolda yürüyen bir adama saldırdı. Vatandaşlar, duruma anında müdahale edip onu kurtardı. Sonra da köpeği mahalleden uzaklaştırıp, kapalı bir alanda kontrol altına aldı. Köpeğin saldırdığı küçük kızın hastaneye kaldırılıp, koluna da 7 dikiş atıldığı öğrenildi.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın