Sahibinden satılık vahşet! Dehşete rağmen pitbull ticareti

Pitbull cinsi onlarca köpeğin yasaklı olmasına rağmen internette satıldığı ortaya çıktı. Bazı ilanların minik Asiye'nin pitbull saldırısına uğramasından sonra verilmesi ise ‘bu kadarına da pes' dedirtti.

Sahibinden satılık vahşet! Dehşete rağmen pitbull ticareti

ENDER TÜRKKAN

Gaziantep'te 5 gün önce Asiye Ateş'in (4) iki pitbull'un saldırısı sonucu ağır yaralaması ülkenin gündemine oturdu. Pitbull'ların üretilmesi, sahiplendirilmesi, ülkeye girişi, satışı, takas edilmesi ve hatta reklamının yapılmasıyla sergilenmesi bile yasak. Bunlara rağmen internet siteleri ve sosyal medyada onlarca pitbull'un satışa çıkarılması dikkat çekti. Facebook'ta 8500 üyesi bulunan 'Pitbull Ailesi TV Grubu'nda, Gaziantep'teki vahşetten sonra da satış ilanı verilmesine tepki yağdı. Bir internet kullanıcısı tepkisini ilanın altına yazdığı "Milletin kızına saldırtmak için eğitim" sözleriyle dile getirdi.

AĞIR CEZA DURDURUR

Marmaris Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Yıldız, pitbull cinsi ve benzeri köpek ırklarının birer silaha dönüştüğünü belirterek şöyle devam etti: "Merdiven altı üretimin sıkı denetlenip, internet satışlarına göz açtırılmamasını gerekiyor. Bunları üretip satanlara da çok ağır cezalar verilmeli."

TASMA-AĞIZLIK ZORUNLU, PARKA GİRMESİ YASAK

Tarım Bakanlığı, 3 hafta önce Amerikan Pitbull, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa ırklarının bulunduğu tehlike köpekler listesine American Staffordshire ve American Bully'i de dahil etti. Satışı yasak bu köpekleri çocuk oyun alanları, parklarla halkın yoğun olduğu yerlerde tasmasız ve ağızlıksız dolaştıranlara da 11 bin lira ceza kesileceği bildirilmişti.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın