PCR testi kimlere ücretsiz olacak? PCR testi ücretli mi, ücretsiz mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geçtiğimiz gün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda aşı olmayanlardan uçak ve otobüs yolculuğu esnasında ve yine aşı olmayan üniversite öğrencileri ile çalışanlarından PCR testi isteneceği duyuruldu. Bu açıklamanın ardından PCR testi ücretli mi, ücretsiz mi? PCR testi kimlere ücretsiz olacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm gelişmeler...

PCR testi kimlere ücretsiz olacak" PCR testi ücretli mi, ücretsiz mi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın yüz yüze eğitimde aşı olmayan öğretmen ve okul personeli için haftada iki kez PCR testi zorunluluğu getirileceğini açıklamasının ardından PCR testi hakkında araştırmalar hız kazandı. PCR testi ücretli mi, ücretsiz mi? PCR testi kimlere ücretsiz olacak? gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında gerekli açıklamayı yaptı...

PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ, ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası, aşı olmayanlarda PCR testi isteneceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devlet hastanelerinde zorunlu PCR testlerinin ücretsiz yapılacağını açıkladı.

Buna göre, 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırması istenecek.

Aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanları düzenli PCR testi yaptıracak.

Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulaması devreye alınacak .

Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testi uygulaması devreye alınacak.

Sağlık Bakanı Koca da konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'na dair açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

"Yüz yüze eğitim kapsamında haftada 2 kez istenecek zorunlu PCR testi ücretsiz mi olacak" sorusuna Koca, "Devlet hastanelerinde ücretsiz olacak." yanıtını verdi.

PCR TESTİ NEDİR?

PCR, bir tanı testi olarak bilinmektedir. Özellikle de günümüzde koranavirüs ile mücadele döneminde tanı konulma sürecinde PCR testlerinden sıklıkla faydalanılmaktadır. PCR, Polymerase Chain Reaction kelimesinin kısaltılmış hali olarak bilinmektedir. PRC testi oldukça pratik bir şekilde uygulanmakta olan bir test türüdür. Kişinin vücudundaki virüsün tespit edilebilmesi için uygulanan bir test yöntemidir. Aynı zamanda kişinin vücuduna giren virüs sonucunda nasıl etkilendiğine dair bilgi edinmek için de uygulanabilir.

PCR değerleri bazı durumlarda normalden daha yüksek çıkabilir. PCR testi günümüzde koronavirüs ile gündeme gelse bile birçok hastalığın teşhisinde uygulanan bir yöntemdir. PCR testi sonucunda kişi negatif veya pozitif olmak üzere sonuç alır. Kişinin PCR test sonucunun pozitif çıkması durumunda kişinin enfekte olduğu ve virüsü taşıdığını anlamak mümkündür. Ancak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda ise kişinin virüs taşımadığı anlaşılır.

PCR TESTİ NASIL YAPILIR?

PCR testi, sürüntü örneği alınarak uygulanan bir test türüdür. Kişinin burnundan ve boğazından alınan örneklerin incelenmesi ile test sonucu belli olur. Hastalığın ilk aşamasında burundan veya boğazdan örnek alınması yeterli olsa bile, hastalığın ilerlediği durumlarda havayollarından örnek alınması daha doğru bir sonuç alabilmek için önemlidir. Hastalığın ilerlemesine bağlı olarak burunda veya boğazda örnek kalmama durumu ile karşılaşılabilir.

PCR testi uygulanırken kan alma işlemi uygulanmaz. Sadece sürüntü yöntemi ile test yapmak mümkündür. Bu yüzden daha acısız bir test yöntemi olarak ifade edilebilir. Test, uzun çubuklar yardımı ile örnek alınarak uygulanır.

  • PCR testi ücretli mi
  • PCR testi ücretsiz mi
  • PCR testi kimlere ücretsiz
  • PCR testi zorunlu mu
  • PCR testi nerelerde zorunlu
  • PCR testi sonucu kaç günde çıkar
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın