Paniğe yol açtı! 'Uyku sersemi' yarasa yaşlı çiftin evine girdi

Afyonkarahisar'da kış uykusundan uyanan cüce yarasa yaşlı bir çiftin evine girdi. Yarasa koruma altına alındı.

Paniğe yol açtı! 'Uyku sersemi' yarasa yaşlı çiftin evine girdi

İHA

Afyonkarahisar'da bir eve giren cüce yarasa koruma altına alındı. Olayın ardından yapılan incelemede yarasanın kış uykusundan yeni uyandığı ve uyku sersemi olduğu anlaşıldı.

Kent merkezinde yaşlı bir çift evlerinde yarasa olduğunu fark edince 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Eve gelen ekipler yarasayı özel ekipmanlar kullanarak yakaladı. Ardından yapılan incelemede yarasanın cüce yarasa olarak adlandırılan (pipistrellus) olduğunu belirlendi. Ekipler ardından hayvanı Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezine (AKÜREM) teslim edildi.

Olayın ardından DKMP'den yapılan açıklamada ise, "Yapılan ilk kontrollerde kış uykusundan yeni uyanmış ve uyku sersemi olduğu anlaşıldı. Gerekli bakım ve tedavisine başlandı. Şehir içinde birlikte yaşadığımız yarasalar, böcek ile beslenen memeli canlılar olup, özellikle sinek kontrolünde büyük rol oynarlar. Yanlışlıkla evinize bir yarasa girer ise sakin kalın, tüm pencereleri açın, ışıkları ve radyo, televizyon gibi ses yayan cihazları kapatın, çıkmalarını bekleyin. Destek istiyorsanız 112'yi arayın" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji tek tek açıkladı! Onlarca il için turuncu ve sarı kodlu uyarı... İstanbul için saat verildi

Tüyleri diken diken eden mesaj! 46 yıl önce çekilen fotoğraf ortaya çıkardı

Eve geç giden koca şimdi yandı! Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar

İzmir'de denizden cansız beden çıktı

  • cüce yarasa
  • yaşlı çiftin evine girdi
  • Afyonkarahisa
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın