Özel araçla şehirler arası seyahat yasağı hangi illerde var? Özel araçla seyahat yasağı var mı?

Koronavirüs önlemlerine yönelik uygulanan bazı kısıtlamalar devam ederken seyahat yasağının son durumu da merak edilmeye başlandı. Özel araçla seyahat yasağı var mı? Özel araçla şehirler arası seyahat yasağı hangi illerde var? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Özel araçla seyahat yasağından muaf olanların seyahat belgesi almaları gerekiyor. İşte tüm detaylar..

Özel araçla şehirler arası seyahat yasağı hangi illerde var" Özel araçla seyahat yasağı var mı"

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ile birlikte yasaklar geri gelecek mi? sorusu gündeme geldi. 1 Mart'ta başlayan yeni normalleşmeye göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı orta ve düşük riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde yalnızca pazar günü devam ediyor. Peki, Özel araçla seyahat yasağı var mı? Özel araçla şehirler arası seyahat yasağı hangi illerde var? İşte tüm merak edilenler...

ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Özel araçla seyahat kısıtlamasının detayları İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile belli oldu. Yapılan açıklama şöyle; "Seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecektir."

Buna göre, sokağa çıkma yasağı olan illerde seyahat kısıtlaması devam ediyor. Diğer yandan yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altının şehirlerarası seyahatleri izin ile gerçekleşebiliyor.

SEYAHAT YASAĞI KALDIRILDI MI?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında il bazında alınması gereken tedbirler ile uyulacak kuralların, risk gruplarına göre belirlendiğine işaret edilen genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"İlin hangi risk grubunda bulunduğuna göre vali tarafından Hıfzıssıhha Kurul kararlarının alınması ve bugünden itibaren uygulamaya geçirilmesi sağlanacaktır. Risk gruplarına göre uygulaması değişkenlik gösterecek olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında 30 Kasım 2020 tarih ve 20076 sayılı Bakanlık Genelgemizle belirlenen Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi'nde yer alan istisna/muafiyetler (sonraki genelgelerle yapılan eklemeler dahil şekilde) ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecektir."

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

  • Özel araçla seyahat yasağı
  • şehirler arası yolculuk
  • seyahat yasağı var mı
  • seyahat yasağı hangi illerde
  • özel araçla yolculuk yasak mı
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın