Maltepe'nin çöpü CHP'lileri böldü

Maltepe'de 5 gündür toplanmayan çöpler, CHP yönetimindeki İstanbul'un 1994 yılındaki çöp dağlarını hatırlattı. İlçede , çöpleri ortadan kaldırmaya çalışanlar ile bu kişileri grev kırıcılığı yapmakla suçlayanlar karşı karşıya geldi. Sendika bazı işçilerin de dövüldüğünü iddia etti.

İstanbul'un en nezih ilçelerinden biri olan Maltepe'de çöpler 5 gündür toplanmıyor. Belediye işçilerinin grevi beşinci gününde sürerken, ilçede yaşayan vatandaşlar, çevreye kötü kokular yayılmasına neden olan çöplerin toplanmamasına tepki gösterdi.

Maltepe Küçükyalı Mahallesi'nde, çöpleri ortadan kaldırmaya çalışanlar ile bu kişileri grev kırıcılığı yapmakla suçlayanlar karşı karşıya geldi. Sendika bazı işçilerin de dövüldüğünü iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçların da çöp toplamak için Maltepe'ye geldiğini söyleyen işçiler "Maltepe Belediye yönetimi işçileri birbirine kırdırmaya çalışıyor. Maltepe halkı bunları görsün" diyerek tepki gösterdi.

Maltepe Belediyesi'nde 'eski Türkiye' manzaraları... Sokaklardaki çöpler 5 gündür toplanmıyor

İLÇE SAKİNLERİ TEPKİLİ

İlçede yaşayan vatandaşlar, çevreye kötü kokular yayılmasına neden olan çöplerin toplanmamasına tepki gösterdi.

İlçe sakinlerinden Şenol Uluer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, belediyenin pandemi döneminde yapılan bu grevi, işçilerle anlaşarak sonlandırmasını istediklerini belirterek, "Bu grevin ertelenme şansı olurdu. Bu pandemide bu çöpün burada olması hoş değil. İnsanların sağlıkla ilgili sorunları var. Bir de bu çöplerden mikrop yayılırsa insanlar hasta olacak. Onun için bir an önce işçilerin hakkının da verilerek, anlaşma yapılarak, çöplerin toplanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın