'Korsanmartı'yı fotoğrafladılar... Zonguldak semalarında görüntülendi

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi açıklarında, genellikle okyanus semalarında görülen 'Korsanmartı' türü fotoğraflandı.

'Korsanmartı'yı fotoğrafladılar... Zonguldak semalarında görüntülendi

AA

Yaban hayatı uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sözen tarafından Zonguldak'ın Kilimli ilçesi açıklarında Korsanmartı (Stercorarius parasiticus) görüntülendi.

AA'nın aktardığı habere göre, bir öğrencisiyle doktora tezi için yunus gözlemi amacıyla denize açılan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sözen, genellikle kuzey ve güney kutbuna yakın bölgelerdeki deniz kıyılarında görülen, avlanan martıların ağzındaki balıkları çalmasıyla bilinen ve bu nedenle "Korsanmartı" olarak adlandırılan kuş türünü Kilimli açıklarında denizde fotoğrafladı.

Sözen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, öğrencisi Anastasia Uludüz'ün doktora tezi için yunus gözlemi amacıyla denize açıldıklarını belirtti.

Kilimli açıklarında sürprizle karşılaştıklarını aktaran Sözen, "Bu türün peşinde olan arkadaşımın çok olduğunu biliyorum. İlgilenenlere duyurulur." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Korsanmartı, Uzunkuyuklu Korsanmartı, Kütkuyruklu Korsanmatı ve Büyük Korsanmartı olmak üzere 4 farklı korsanmartı türünün kaydı bulunuyor.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın