Kızılay, yardım paketinden çıkan altınların sahibini arıyor

Kızılay'a gönderilen yardım paketinin içinden yüklü miktarda altın çıktı. Altınların sahibini arayan Türk Kızılayı Genel Müdürü Altan, '1 ay daha bekleriz. Daha sonra bunları onların hayrına bağış olarak kaydederiz.' dedi.

Kızılay, yardım paketinden çıkan altınların sahibini arıyor

Türk Kızılayı'na hayırseverlerin gönderdiği yardımların içinden altın çıkınca görenler hayrete düştü. Yardım paketine yanlışlıkla karıştığı düşünülen altınların sahibi için aramalar başladı.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, yanlışlıkla yardım paketinin içine karıştığı düşünülen altınların, sahibini aradıklarını söyledi.

Yardımların geldiği bölgede araştırma yapıldığını fakat herhangi bir sonuç elde edemediklerini dile getiren Altan, "Geçen sene kasım ayının 25'inde Gaziantep tarafındaki lojistik merkezimizde arkadaşlarımız gelen yardımların tasnifini yaparken bir paket buluyorlar. Ağır olunca içinde altın, küpe, bileklik, yüzük ve cumhuriyet altınları bulunuyor. İçinden bir bebek künyesi de çıktı. Üzerinde 'Uras' diye yazıyor. Şayet bağışlamak isteseydi gelirdi kendisi tane tane sayıp belgesini alıp bağış yapardı. Belli ki yardım yapılan malzemelerin içinde unutulmuş." ifadelerini kullandı.

"1 AY DAHA BEKLERİZ"

Altınların sahibine seslenen Altan, "İnşallah bunun sahipleri bulunur. Çağrımızı duyarlarsa 168 numaralı telefondan bize başvursunlar. Başvurduklarında telefon ilgili kişiye yönlendirilecek. Sorularımıza olumlu cevap aldığımızda buluşup emanetleri teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Altan, altınların sahibine ulaşılamaması halinde nasıl bir yol izleneceğinin sorulması üzerine ise "1 ay daha bekleriz. Daha sonra bunları onların hayrına bağış olarak kaydederiz." sözlerini kaydetti.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın