Kadir Gecesi teravih namazı kılmanın fazileti nedir? Kadir Gecesi oruç tutmanın sevabı ve mükafatı nedir?

11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kaldı. 27 Nisan Çarşamba günü itibarıyla bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi idrak ediliyor. Bu mübarek ve değerli günü en iyi şekilde değerlendirmek isteyen kişiler ibadete ve hayır işlemeye yöneliyor. Peki, Kadir Gecesi teravih namazı kılmanın fazileti nedir? Kadir Gecesi oruç tutmanın sevabı ve fazileti...

Kadir Gecesi teravih namazı kılmanın fazileti nedir" Kadir Gecesi oruç tutmanın sevabı ve mükafatı nedir"

İslam dini için büyük öneme sahip olan Ramazan ayının son günlerini yaşarken Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu hissediyoruz. Bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen ve İslam dininin rehberi olan Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Kadir Gecesi müminlerin ibadetle geçirdiği önemli günlerden bir tanesi oluyor. Peki, Kadir Gecesi oruç tutmanın ve teravih kılmanın sevabı nedir?

KADİR GECESİ ORUÇ TUTMANIN SEVABI NEDİR?

Peygamber efendimiz (S.A.V) Kadir Gecesi ile ilgili: "Kim bu gecenin faziletini bilir ve ibadetini yaparsa, geçmişteki tüm günahları bağışlanarak af olur" demiştir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'e Hira dağında Kur'an'ı Kerim'in ilk ayeti o kutsal gecede inmiştir. Müfessirler hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğunu, bin ayın ise içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bir süreyi ifade ettiğini belirtirler. Kur'ân-ı Kerîm'in başka âyetlerinde de bin ve elli bin yıla tekabül eden "gün" kavramı kullanılmaktadır.

Kadir Gecesi, Ramazan ayında yer almaktadır. Bu sebeple Kadir Gecesi'nde oruç tutulması gerekir. Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek günde oruç tutmanın fazileti de çok büyüktür. Bu mübarek gecede ayrıca bol bol zikir çekilmeli, tövbe ve istiğfar edilmeli, namaz borcu olanlar nafile namaz kılmalı, Resûlullah Efendimiz'e salavat getirilmeli ve sadaka verilmelidir.

KADİR GECESİ TERAVİH NAMAZI KILMANIN FAZİLETİ

Kadir Gecesi'nin belki de bir yıl içerisindeki en değerli gün olduğu ve bin geceden daha hayırlı olduğu biliniyor. Bu mübarek geceyle ilgili olarak "Doğrusu biz Kur`ân`ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " denmiştir.

Dolayısıyla bu gecede teravih namazı kılmanın, tesbih ve zikir yapmanın sevabı diğer günleri kıyasla çok daha fazla ve değerlidir.

  • kadir gecesi
  • ramazan ayı
  • islam
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın