HES kodu zorunluluğu kalktı mı? Seyahatlerde HES kodu zorunluluğu var mı?

HES kodu zorunluluğu, salgın sürecinde sık sık kullanılan uygulamalardan oldu. AVM'ler, kafeler ve seyahatlerde HES kodu alınması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge de 1 Temmuz'dan itibaren normalleşme başladı. Bu sebeple vatandaşlar, HES kodu zorunluluğu kalktı mı? Seyahatlerde HES kodu zorunluluğu var mı? sorusuna yanıt arıyor.

HES kodu zorunluluğu kalktı mı" Seyahatlerde HES kodu zorunluluğu var mı"

HES kodu zorunluluğu gündemde yer aldı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması, SMS ve e-devlet sistemi üzerinden kod alınıyor. Seyahatler, AVM'ler, kafelere girişlerde sıklıkla HES kodu soruluyor. Peki, HES kodu zorunluluğu kalktı mı? Seyahatlerde HES kodu zorunluluğu var mı? İşte merak edilenler...

HES KODU ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Yeni normalleşme ile beraber HES kodu zorunluluğu olup olmadığı merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede HES kodu zorunluluğunun kalktığına dair bir açıklama bulunmuyor. Bu sebeple HES kodu kullanımı devam edecek. Bir karar alındığı taktirde detayları haberimize ekleyeceğiz.

HES KODU NASIL ALINIR?

E-devlet üzerinden HES kodu alma

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

SMS ile HES kodu alma

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

  • HES kodu zorunluluğu
  • HES kodu zorunluluğu kalktı mı
  • HES kodu zorunluluğu ne zaman
  • HES kodu zorunlu mu
  • HES kodu
  • seyahatlerde HES kodu zorunlu mu
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın