Adım adım e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranı: e-Devlet seyahat izin belgesi nasıl alınır?

e-Devlet seyahat izin belgesi arama yapılan konu başlıklarından oldu. Ülkemizde salgına yönelik tedbirler alınmıştı. Buna 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. e-Devlet seyahat izin belgesi nasıl alınır? e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Adım adım e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranı: e-Devlet seyahat izin belgesi nasıl alınır"

e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranı gündemde yer almaya devam ediyor. Düzenlenen son Kabine Toplantısı'nın ardından şehirler arası yolculuklarda seyahat izin belgesi talep edilecek. 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasından sokağa çıkma yasağı devam edecek. Seyahat izin belgeleri ise e-Devlet üzerinden kolayca alınmaktadır. Peki, e-Devlet seyahat izin belgesi nasıl alınır?

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Şehirler arası seyahat izni alabilmek için öncelikle E-Devlet giriş bilgilerine ihtiyaç duyulacaktır. Bu bilgilere sahip olan kişiler E-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra ekranda yer alan giriş sayfasının sağ üstünde yer alan "yeni başvuru" butonuna tıklamalıdır. Sonraki aşamalar ise şu şekilde ilerleyecek;

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ekrana gelen adımda, seyahat izin işlemleri seçilmeli, alttaki seçenekten ise 65 yaş altı vatandaşlarımıza özel araç seyahat izin belgesi verilmesi butonu tercih edilmelidir.

Üçüncü seçenekte ise şu anda bulunulan il seçilmeli ve devam et butonuna basılmalıdır.

İlk adım olarak iletişim bilgilerini kontrol etmeli, yanlışlık varsa düzeltmelidir. Herhangi bir yanlışlık yoksa sonraki adıma geçilebilir

Bu adımda başvuracağınız kaymakamlık ve başvuru konunuzu yazarak bilgi vermeniz gerekiyor.

Başvuru Nedeninizle İlgili Gereken Belgeyi Yükleyiniz. (Ölüm Belgesi, Sağlık Raporu vs) Bir dosya boyutu en fazla 1024 KB olabilir. Desteklenen Dosya Formatı: .pdf, .jpg, .png, .doc, .docx

Şuan bulunduğunuz adres ve gidilecek il bilgilerini girerek sonraki adıma geçiniz.vSon adımda seyahat gerekçenizi de belirterek başvurunuzu onaylayan metni yazarak tüm adımları tamamlayabilirsiniz.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar vatandaşlarımızın şehirler arası seyahatlerine zorunlu haller dışında izin verilmeyecektir.

2.1- Şehirler arası seyahat kısıtlamasının istisnaları;

Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın