Dündar Bey'in ölümü nasıl olmuştur? Tarihte Dündar Bey nasıl öldü, kim öldürdü?

Atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisi tarihte yer alan karakterlerin hikâyelerini izleyiciye aktarıyor. Dündar Bey de Kuruluş Osman dizisinin en dikkat çeken ve önem taşıyan isimlerinden birisi oluyor. Dizinin son bölümünde Osman Bey tarafından sorguya alınan Dündar Bey'in ölüm emri veriliyor. Peki, Tarihte Dündar Bey nasıl öldü? Dündar Bey ne zaman ve kim tarafından öldürüldü?

Dündar Bey'in ölümü nasıl olmuştur" Tarihte Dündar Bey nasıl öldü, kim öldürdü"

Kuruluş Osman dizisinin yayınlanan son bölümünde Burak Özçivit Dündar Bey için "İhanetin bedeli ölümdür" sözlerini söylüyor. Bunun üzerine "Dündar Bey'in ölümü nasıl olmuştur?" sorusu gündeme geldi. Dizide Ragıp Savaş tarafından canlandırılan Dündar Bey Osman Gazi'nin amcasıdır. İşte Dündar Bey'in ölümü ile ilgili bilgiler...

DÜNDAR BEY NASIL ÖLDÜ?

Dündar Bey'in ölümü bir çok Osmanlı tarihçisi tarafından farklı şekillerde nakledilmiştir. Neşrî'de geçen rivayete göre; Bilecik tekfurunun eğlencesine katılan Osman Gazi, tekfur elini öptürmek isteyince tekfurun elini öpmek zorunda kalmış ve bundan ötürü onuru kırılmış. Bu onur kırıcı davranışı unutmayan Osman Gazi beyliğin başına geçince tekfurdan intikam almak istemiş ve tekfura karşı sefere girişmiş. Dündar Bey ise bu sefere karşı çıkarak "Germiyanoğulları ve etraftaki kafirler zaten düşman ve bu tekfuru da bize düşman edeceksin, yaşayacak yerimiz kalmayacak" demesi üzerine Osman Gazi, Dündar Bey'e yayının tahtası ile vurarak öldürmüştür.

  • dündar bey
  • dündar bey nasıl öldü
  • dündar bey ölümü
  • dündar beyi kim öldürdü
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın