Dövülen sağlıkçıyı suçlu bulan mahkemeden zorbalara beraat! Hem dayak yedi, hem 4 bin TL ceza

Hasta yakınları tarafından dövülen sağlıkçı Bülent Akdemir'in elindeki çaylar, magandaların üzerine döküldü. Sıcak çayı silah sayan mahkeme, sağlıkçıya 4 bin TL ceza verdi, saldırganlar ise beraat etti.

Dövülen sağlıkçıyı suçlu bulan mahkemeden zorbalara beraat! Hem dayak yedi, hem 4 bin TL ceza

İstanbul'da 27 Ekim 2018'de Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine serum taktırmaya gelen Ş.U.Y., hemşireyle tartıştı. Araya giren sağlık memuru Bülent Akdemir, hasta ve yakınlarının saldırısına uğradı. Taraflar, birbirlerinden şikayetçi oldu. Ancak aynı günün gecesi kafeteryadan çay alan Akdemir, kalabalık grup tarafından yine darp edildi, kaçırılmaya çalışıldı. Bu sırada elindeki sıcak çaylar ise Ş.U.Y. ve eşinin üzerine döküldü. Akdemir ve Ş.U.Y. hakkında karşılıklı dava açıldı.

MAHKEMEYE BİLE ÇIKMADILAR

Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi, elindeki sıcak çayların dökülmesi nedeniyle 2 kişinin yanmasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle Akdemir'i 'basit yaralama' suçundan 4 bin lira para cezasına çarptırdı. Sanık Ş.U.Y. ise delil yetersizliğinden beraat etti. Olay günü silah tehdidiyle hastaneden kaçırılmaya çalışıldığını belirten sağlıkçı Akdemir, karara isyan etti: "Pusu kurup dakikalarca dövdüler. Dökülen çay nedeniyle ben de yandım. Tehditler nedeniyle çalıştığım birim bile değiştirildi. Şahit ve delillere rağmen asıl saldırgan hiçbir zaman mahkemeye çıkarılamadı, ismi dahi mahkemede geçmedi."

  • sağlıkçı
  • mahkeme
  • yaşam haberleri
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın