Diyarbakır'da 'Koyunlar' lakaplı çete çökertildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve 300 polisin katılımıyla helikopter destekli operasyon yaptı.

Diyarbakır'da 'Koyunlar' lakaplı çete çökertildi

Şehmuz Çakan / Akşam Gazetesi

İşadamı kimliğine bürünerek galericilik, arazi, ihale ve inşaat işleri gibi sektörlerde etkili olan haksız kazanç elde etmek amacıyla kasten öldürme, yağma, tefecilik, rüşvet, 6136 SKM, İhaleye fesat karıştırma, kasten yaralama ve tehdit suçlarını işleyen 'KOYUNLAR' isimli silahlı suç örgütü deşifre edildi.

Diyarbakır polisinin 6 ay süren kapsamlı çalışmaları neticesinde;

Diyarbakır polisinin 6 ay süren kapsamlı çalışmaları neticesinde; Örgüt üyelerinin, Diyarbakır'da yaklaşık bir ay önce halkın yoğun olarak bulunduğu bir cadde üzerindeki kahvehane saldırısında 1 kişiyi öldürdükleri, kıymetli arazi satışları için arazi sahiplerini silahla tehdit edip baskı yaptıkları, ayrıca haksız kazanç elde etmek üzere mağdurların Ankara'da sahibi oldukları otele yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, değerli arsalarla ilgili yapılan ihalelere fesat karıştırarak ihaleyi alanları tehdit ederek darp ettikleri, kamu kurumlarında yapılan işlerde kamu görevlilerine nüfuz ederek, usulsüz işlemlerin gerçekleşmesi için rüşvet verdikleri KOM birimlerince tespit edildi.

ELEBAŞLARI YAKALANDI

Sözde suç örgüt lideri C.K. polis helikopteri tarafından tespit edilerek tarlada yakalandı. Örgütün yöneticilerinden bir diğeri ise operasyon sırasında evde halının içinde sarılı halde bulundu.

35 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

Yapılan aramalarda, 29 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, 1086 fişek, çok sayıda çek, senet ve tapu ele geçirildi. 35 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin evlerinde, işyerlerinde ve araçlarında aramalar devam ediyor.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın