Karısını öldüren eş, 4 yıl sonra Müge Anlı'nın kayıtları ile tutuklandı

4 yıl önce eşi Nalan Şimşek'i öldüren Mustafa Şimşek, Müge Anlı canlı yayın kayıtlarının incelenmesinin ardından tutuklandı.Programda verilen ifadeler kesin delil sayılırken, duruşma sonrası Mustafa Şimşek cezaevine gönderildi.

Karısını öldüren eş, 4 yıl sonra Müge Anlı'nın kayıtları ile tutuklandı

ATV'de ekrana gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert programında eşi Mustafa Şimşek tarafından delil ve tespitlerle öldürüldüğü net bir şekilde ortaya koyulan 37 yaşındaki Nalan Şimşek'in, dün görülen duruşmasında karar çıktı. Programdaki yayınları inceleyen mahkeme, Mustafa Şimşek'in tutuklanmasına karar verdi.

Hatay'a bağlı İskenderun ilçesinde 4 Nisan 2017 tarihinde kaybolan 37 yaşındaki Nilgün Şimşek'in ailesi, kızlarının başına ne geldiği sorusuna yanıt aramak için 30 Ekim 2019 yılında ATV ekranlarının sevilen programı Müge Anlı İle Tatlı Sert'e başvurmuştu.

MÜGE ANLI'DA TESPİT EDİLMİŞTİ

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı tarafından en ince ayrıntısına kadar günlerce araştırılan şüpheli dosyada, kayıp Nilgün Şimşek'in eşi Mustafa Şimşek tarafından öldürüldüğü net bir şekilde ortaya koyulmuştu.

4 YIL SONRA TUTUKLANDI

Müge Anlı programının ortaya koyduğu delil ve tespitlerle İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş yönetimindeki Asayiş Büro Amirliği ekipleri geniş bir dosya hazırladı. Bu dosyayı dün İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sunan ekipler, davanın seyrini değiştirdi.

Mahkeme, dava kapsamında daha önce 22 ay cezaevinde kalan Mustafa Şimşek'in tutuklanmasına karar verdi. Şimşek, olayın üzerinden geçen dört yılın ardından tutuklanarak İskenderun T tipi cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

İskenderun'da yaşayan, 11 yıl önce 2'nci evliliklerini yapan ve bu evlilikten 2 çocuğu olan Nilgün ve Mustafa Şimşek çifti, 4 Nisan 2017'de bilinmeyen nedenle tartıştı. O günden sonra Nilgün Şimşek'ten bir daha haber alınamadı. Yapılan incelemelerin ardından cinayet şüphesi üzerine polis, 3 ay sonra eşi Mustafa Şimşek'i gözaltına aldı. Sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şimşek, 22 ay cezaevinde kaldı. Dava devam ederken, Mustafa Şimşek, delil yetersizliğinden serbest kalmıştı.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın