Babaanne ile torununu ezen sürücüye iyi hal indirimi! Cinayet gibi kazaya 5 yıl

Yaya geçidinde çarptığı kadınla torununu öldüren motosikletlinin yola bakmayıp frene bile basmadığı saptandı. Buna rağmen sanığa, iyi hal indirimiyle 5 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Babaanne ile torununu ezen sürücüye iyi hal indirimi! Cinayet gibi kazaya 5 yıl

DHA

Konya Selçuklu'da 21 Nisan'da iftar için marketten alışveriş yapan Peruzet Koçak (57) ile torunu Ayşe Miray Doğru'ya (5) yaya geçidinde motosiklet çarptı. Savrulan babaanne olay yerinde, minik Ayşe ise hastanede hayatını kaybetti. Motosiklet sürücüsü Mehmet Urmamen de tedavisinin ardından mahkemece tutuklandı.

SAVCIDAN TAHLİYE TALEBİ

Ankara Adli Tıp Kurumu'nun raporunda sanık sürücü, asli kusurlu bulundu. Raporda sürücünün gündüz vakti yola gereken dikkati vermediği belirtildi. Ayrıca direksiyonu kırmadığı ve fren izine de rastlanmadığı tespit edildi. Koçak ile torununun ise bir kusuru olmadığı bildirildi. Karar duruşmasında Urmamen'in tam kusurlu olduğunu belirten savcı, buna rağmen sanığın tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, sanığa ilk olarak 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 6 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, Urmamen'in mahkemedeki 'iyi hali'nden dolayı cezayı 5 yıl 5 aya indirdi. Urmamen'in tutukluk halinin devamına karar verilirken, ehliyetine de 2 yıl süreyle el koyuldu.

GÖZ GÖRE GÖRE ÇARPTI

Yolda hızla ilerleyen motosikletli, gündüz vakti olmasına rağmen düz yoldaki yaya geçidinde babaanne ile torununa çarpmıştı.

  • babaanne
  • torun
  • kaza
  • cinayet
  • iyi hal indirimi
  • yaşam haberleri
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın