İstanbul bayram namazı saat kaçta kılınacak? Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk bayram namazı kılınacak!

Müslüman alemi için önemli günlerden olan Kurban Bayramı yarın gerçekleşecek. Güneş doğduktan belirli bir süre sonra eda edilecek olan bayram namazı için hazırlıklar başladı. Bu önemli günde Ayasofya Camii'nde bayram namazı kılmak isteyen birçok vatandaş bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda 86 yıl sonra ilk Cuma namazı Ayasofya Camii'nde kılınmıştı. Namaza büyük bir katılım olmuştu.

İstanbul bayram namazı saat kaçta kılınacak" Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk bayram namazı kılınacak!

Yarın gerçekleşecek olan Kurban Bayramı tüm ülkede coşkuyla eda edilecek. 24 Temmuz'da müze statüsünden kaldırılarak camiye dönüştürülen Ayasofya Camii'nde bayram namazı önem arz ediyor. Açıldığı günden bu yana her vakit dolu olan Ayasofya Camii 3 imam ve 5 müezzin atanmıştı. 

AYASOFYA CAMİİ'NDE BAYRAM NAMAZI KILINACAK MI?

31 Temmuz Cuma(yarın) bayram namazı kılınacak. 24 Temmuz'da ibadete açılan Ayasofya Camii'nde bayram namazı eda edilecek. İstanbul'da bayram namazı saat 06.33'te gerçekleşecek. Namaza büyük bit katılımın gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

AYASOFYA CAMİİ DOLUP TAŞIYOR

86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılan ve 24 Temmuz'da ilk namazın kılındığı Ayasofya Camisi, vatandaşlar için çekim merkezi oldu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i yerli ve yabancı turistler ile ibadetlerini burada yapmak isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlayan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yoğunluk sürüyor.

Vakit namazları aralarında vatandaşlar gruplar halinde camiye alınırken, yabancı turistler de rehberlerin eşliğinde kafileler halinde camiyi geziyor.

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın