Antalyalı Neron... Manavgat'ı yaktı, dün söndürüldü!

3 kez ateşe verdi, 4'üncüsünde yakalandı! Orman katili. Manavgat Sorgun'daki turist bölgesinde 3 kez ormanı ateşe veren S.K, 4. denemesinde çakmağıyla yakalandı.

Antalyalı Neron... Manavgat'ı yaktı, dün söndürüldü!

AA-DHA

Antalya Manavgat'ta dün sabah çevresinde 5 yıldızlı otellerin bulunduğu Sorgun ormanında yangın çıktı. Dumanların görülmesi üzerine bölgeye orman işçileri, itfaiye ekipleri ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Alevlere müdahale edildiği sırada aynı bölgede art arda 2 yangın daha çıktı. Ormanda araştırma yapan jandarma, 4'üncü noktada yangın çıkarmaya çalışan kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan S.K.'nın daha önce de oturduğu evi yaktığı, sokakta yaşadığı ve elinde içki şişesiyle sürekli ormanda dolaştığı ortaya çıktı.

Kalabalığın linç girişiminde bulunduğu S.K., jandarma aracına bindirilerek karakola götürüldü.

Üç noktadaki yangın söldürüldü.

DAHA ÖNCE DE YAKMIŞ

Zanlının ilk ifadesinde, daha önce yangında hasar gören evine ve durumuna dikkat çekmek amacıyla yangın çıkardığını söylediği öğrenildi. S.K.'nın 14 Eylül'de de Sorgun'da ormanlık alanı ateşe verdiği ve bir dönüm alanın zarar gördüğü tespit edildi.

'TOPRAK KÜSMEZ'

Akdeniz ve Ege'deki orman yangınlarının üzerinden 2 ay geçti. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, küle dönen alanlardan gelen filizlenmiş doğa fotoğraflarını paylaşıp şöyle dedi: "Toprak küsmez... Anadır O. Vermeye kodlanmıştır çünkü. Biz ona nankörlük etsek de o vermeye devam eder."

Tüm Yaşam haberleri için tıklayın