Diyanet Amasya Ramazan Bayramı namazı vakti 2021! Amasya bayram namazı 2021 saat kaçta kılınacak?

Ramazan, hayır ve bereket ayıdır. Günahlardan arınıp, dua ve niyazla günahlardan arınma ve cehennem ateşinden kurtulma ayıdır. Bu yıl da Ramazan ayını tamamlayıp bayrama kavuşmanın sevincini yaşıyor. Pandemi tedbirleri kapsamında geçecek bu bayramda namazlar camide kılınabilecek. Amasyalı vatandaşlar Amasya'da bayram namazının saat kaçta kılınacağını araştırıyor. Peki, Amasya bayram namazı saat kaçta 2021? İşte Amasya Ramazan Bayramı namazı vakti ve kılınışı burada...

Diyanet Amasya Ramazan Bayramı namazı vakti 2021! Amasya bayram namazı 2021 saat kaçta kılınacak"

Diyanet Amasya Ramazan Bayramı namazı vakti ve kılınışı Amasyalılar tarafından araştırılmaya başlandı. On bir ayın sultanı Ramazan ayı geride kaldı. Bu sene Ramazan Bayramı 13 Mayıs'ta başlıyor. Milyonlarca vatandaş bayram namazını camide pandemi tedbirleri kapsamında eda edecek. Peki, Amasya bayram namazı saat kaçta 2021? Diyanet Amasya Ramazan Bayramı namazı vakti ve kılınışı

DİYANET İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

AMASYA NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

AMASYA BAYRAM NAMAZI SAATİ KAÇ 2021?

Diyanet'e göre Amasya'da bayram namazı 05.55'te kılınacak.

DİYANET BAYRAM NAMAZI AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bayram namazı da Cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şuan itibariyle düşünmüyorum fevkalade bir durum olmazsa." dedi.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR, NASIL NİYET EDİLİR?

Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir.

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" veya aynı şekilde "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" şeklinde niyet edilir.

Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek.

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgını ve etkileri sürerken diğer yanda Ramazan ayına kavuşmanın buruk sevinci içerisindeyiz. Ramazan ayı; Hicri takvimde mukaddes olan üç ayların sonuncusu, Recep ve Şaban aylarından sonra gelen, sağlığı elverişli kişilerin oruç tutmakla mükellef olduğu aydır.

Tutulan oruçlarla bedenen sıhhate kavuşacağımız, vereceğimiz zekatlar ve sadakalarla malımızın temizliğe erişeceği, şeytanların bağlanıp kullara yaklaşamayacağı, nefis terbiyesiyle huzuru ilahiye yakaracağımız mübarek bir aydır.

Ramazan, ilahi buyrukların altında kendimizi sorguya çekip, kalplerimizi ve düşünce dünyamızı kötülüklerden kurtarmaya çalışacağımız ve daha iyi birer kul, salih birer insan olmaya çalışacağımız mübarek bir aydır.

RAMAZAN BEREKET AYIDIR

Ramazan, hayır ve bereket ayıdır. Günahlardan arınıp, dua ve niyazla günahlardan arınma ve cehennem ateşinden kurtulma ayıdır. Ramazan gönüllerin Allah sevgisiyle dolup taşma ayıdır. Öyle ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) bir hadisi şerifinde Ramazan ayı için şöyle buyurmuştur. "Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennem azabından kurtuluştur."

Ramazan ayının on iki ay içerisinde çok özel bir yeri bulunmaktadır. Ramazan; kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, Allah-u Teala'nın izni ile meleklerin yeryüzünü şereflendirdiği, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran, 11 ayın sultanıdır.

Ramazan, anlayış ayıdır. Açlığın verdiği sıkıntıyla fakirlerin ne durumda olduğunu anlamamıza vesile olmaktadır. Bu anlayışla da Ramazan, etrafımızda bulunan yoksul kimselere, darda olanlara, biçare düşenlere yardım etmemiz gerektiğini en iyi anladığımız zamanlardır.

Ramazan ayı; oruç ibadetiyle birlikte nefsimizin isteklerini dizginlediğimiz, sabrı cemil (sabırların en güzeli) ile tüm benliğimizi donattığımız maddi ve manevi bakım ayıdır. Bir başka hadisi şerifinde peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur. "Dünya ahiretin tarlasıdır." Bu hadisi şerif ışığında ahiretin tarlası olan dünyada en güzel mahsulleri ise Ramazan ayında elde ederiz. Ramazan ayında yapılan bütün iyi amellerin mükafatı iki kattır. Ramazan ayını ahirete bolca mahsul göndereceğimiz bir fırsat olarak değerlendirmek gerekir.

  • amasya bayram namazı
  • amasya bayram namazı 2021
  • amasya bayram namazı saati
  • amasya bayram namazı vakti
  • amasya bayram namazı saat kaçta
  • ramazan bayramı amasya bayram namazı
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın