Almila'ya saldıran köpek davasında emsal karar: Sahibe değil, bakana ceza

Adana'da 5 yaşındaki Almila Zeynep Tunca, 3 yıl önce ağabeyiyle sahildeki parkta, Rottweiler cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Almila'ya saldıran köpek davasında emsal karar: Sahibe değil, bakana ceza

SONER KAN

Umur Aydoğan'a (26) ait olan, ancak bakımını amcası Cumali Aydoğan'ın (66) üstlendiği köpek, önce Mehmet Yasin'e; sonra kardeşi Almila Zeynep'i başı ve vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdı. Dehşeti yaşayan küçük kız hastanede tedavi gördü. Olayla ilgili Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar çıktı.

TEDBİRSİZLİKTEN 7 AY

Köpek, Umut Aydoğan'ın üzerine kayıtlı olsa da, Dark'ın bakımını üstlenen amcası Cumali Aydoğan, tedbirsiz davranıştan dolayı önce 7 ay 15 gün hapse mahkum edildi. Ancak hüküm geri bırakıldı. Köpeğin bahçeden kaçıp gittiği belirten Cumali Aydoğan, Umur Aydoğan'ın olaya müdahale ettiğini söyledi. Umur Aydoğan olayı şöyle anlattı: "Köpek, fiziksel olarak büyük olunca çocuklar korktu ve kaçınca Dark bunu tepki olarak algıladı. Köpeği, çocuklardan ayırmak için müdahale ettim. Çok üzgünüm" dedi. Avukat Nazan A. Subaşı, "Mahkeme köpeğin bakımını üstlenen kişiye emsal bir ceza verdi" dedi.

  • adana
  • köpek saldırısı
  • emsal karar
Tüm Yaşam haberleri için tıklayın