Tırnak mantarı kabusuna son! Evde bulunan malzemelerle kurtulacaksınız

Yaz günleriyle birlikte terlik ve sandalet gibi ayak ve ayak parmaklarını açıkta bırakan ürünler tercih edenler ayak sağlığını ve bakımını araştırıyor. Ayak ve tırnak mantarı olanlar ise evde bulunan en doğal yöntemler ile mantar tedavisini merak ediyor. Peki, ayak ve tırnak mantarına ne iyi gelir? İşte, ayak sağlığına önem verenler için ayak ve tırnak mantarına iyi gelen en etkili doğal yöntemler burada...

Tırnak mantarı kabusuna son! Evde bulunan malzemelerle kurtulacaksınız

Ayak ve tırnak mantarı günlük hayatı olumsuz etkileyen ve kişiye rahatsızlık veren bir sağlık sorunudur. Hem kötü görünümü hem de acı ve kötü kokuya sebep olmasından dolayı kişiye oldukça rahatsızlık verir. Yaz aylarıyla birlikte ayak bakımının ekstra önem kazandığı şu günlerde sandalet, terlik gibi ayakları ve ayak parmaklarını açıkta bırakan ürünler tercih edenler için ayak ve tırnak mantarı tedavisi merak ediliyor. Peki, ayak ve tırnak mantarına ne iyi gelir? Ayak ve tırnak mantarı için en etkili doğal yöntemler nelerdir? Tüm bu soruların cevabı burada.

İşte ayak sağlığına önem verenler için tırnak mantarına iyi gelen en doğal yöntemler...

SARIMSAK

Beyaz sirke ve bir diş sarımsak ile hazırlanan macun tırnak üzerine uygulanır. Sonra bir bandaj yardımıyla örtüp birkaç saat bekletilir. Akabinde çıkartıp tırnak iyice kurutulur.

LİMON

Saf limon suyu mikropların kırılmasına yardımcı olur. Tırnak mantarının olduğu bölgeye pamuk bir çubuk yardımıyla uygulama yapılabilir.

UÇUCU YAĞ

Lavanya yağı, kekik yağı ve çay ağacı yağı gibi uçucu yağlar mantar önleyici özelliğe sahip olduğundan enfeksiyonların tedavsi için kullanılabilir. Yatmadan önce mantarlı bölgeye uygulama bu yağlar sürmek tedaviye yardımcı olur.

KARBONAT

1 yemek kaşığı karbonat ılık su ile karıştırıldıktan sonra ayaklar 20-25 dakika kadar bekletilir. Kötü koku ve kaşıntıya da etkili olan bu yöntem mantar tedavisinde oldukça etkilidir.

KINA

Ayak tırnak mantarı için doğal yöntemlerden olan kına yakmak bakterileri yok etmek için oldukça etkilidir.

SİRKE

Sirke kullanımı ayak ve tırnak mantarına oldukça iyi gelmektedir. Sirkeli suda ayak 30 dakikak bekletilerek mantarın gerilemesi sağlanabilir.

Yaza fit girmek için geç kalmadınız! İbrahim Saraçoğlu'nun kür tarifiyle diyet yapmadan forma girin...

Hafızayı güçlendiren 3 süper baharat! Bu besinler unutkanlığı yok ediyor

Diyabete iğnesiz çözüm! Kan şekerini anında düşüren 3 bitki

Tüm Trend haberleri için tıklayın