Tıp tarihinde bir ilk! İnekten insana nakledildi

İngiltere'de tıp tarihinde ilk olduğu belirtilen bir ameliyata imza atıldı. Bir hastaya ilk kez, inek kalbinden alınan çift kapakçık nakledildi. Hasta uyanıkken yapılan ameliyat, yaklaşık 2 saat sürdü.

Tıp tarihinde bir ilk! İnekten insana nakledildi

AA

İngiltere'de bir hastaya inek kalbinden alınan çift kapakçık nakledildi. Tıp tarihinde bir ilk kabul edilen bu nakil, hasta uyanıkken gerçekleştirildi.

AA'da yer alan habere göre, İngiltere'de eski sağlık çalışanı olan John Smallwood'a geçtiğimiz yıl yapılan kontrollerde kalp yetmezliği tanısı konuldu.

Doktorlar yaşlı adamı uyanıkken ameliyat etmeye karar verdi.

Zira "kalp yetmezliği" genel anestezi uygulanmasına izin vermeyecek kadar ağırdı.

İNEKTEN ALINAN ÇİFT KALP KAPAKÇIĞI NAKLİ TIP TARİHİNDE BİR İLK

Yapılan lokal anestezi ile ameliyata alınan adama, bir inekten alınan çift kalp kapakçığı nakledildi. 2 saat süren ve başarılı geçen operasyonun tıp tarihinde bir ilk olduğu belirtildi.

Sağlığına kavuşan 74 yaşındaki adam kendisini çok iyi hissettiğini söyleyerek, "Yeniden doğmuş gibiyim. Daha önce yapamadığım her şeyi yapabilecek gibiyim" dedi.

Tıp tarihinde bir ilk kabul edilen "çift kapakçık" operasyonu benzeri durumdaki insanlar için de umut verici.

Bugüne kadar tek kapakçık nakli yapılıyordu. Benzeri operasyonlarda, insan kalbine en yakın olması nedeni ile inek kalbinden alınan kapakçıklar naklediliyor.

Domuzdan insana ilk kalp nakli yapılmıştı

ABD'nin Maryland eyaletindeki domuzdan insana ilk kalp naklinin yapıldığı hasta 2 ay sonra hayatını kaybetti.

Tüm Trend haberleri için tıklayın