Tarımda 124 milyar liralık sigorta

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, “Türkiye genelinde, tüm tarım sigortası branşlarında 2,5 milyon civarında poliçe üretildi ve 124 milyar TL'lik tarımsal varlık sigortalandı. Çeşitli nedenlerden ötürü zarar gören üretici ve yetiştiricilere 2.4 milyar TL hasar ödemesi yapıldı” dedi.

Tarımda 124 milyar liralık sigorta

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, "2021 yılında en çok Manisa, Konya, Giresun ve Ordu illerindeki üreticilerden hasar ihbarı alındı" ifadelerini kullandı.

SEKTÖRÜN GÜVENCESİ

Serpil Günal, "Ürün bazında bakıldığında ise en çok fındık, buğday, üzüm ve arpa için ihbar alındı" diye konuştu. Türkiye'nin, gerek coğrafi yapısı gerekse deprem bölgesinde yer alması gibi sebeplerle doğal afetlere çok açık bir ülke olduğunu ifade eden Günal, geçen yıl meydana gelen afetler karşısında devletin tüm imkanlarını kullanarak, büyük bir özveriyle mücadele ettiğini, TARSİM olarak kendi alanlarında yaraları sarmak üzere ne gerekiyorsa yaparak, tarım sektörünün güvencesi olmaya devam ettiklerini kaydetti.

Tüm Trend haberleri için tıklayın