Tarihte bir ilk! 8 yıldır uzayda... Ay'a çakılacak

8 yıldır uzayda bulunan başı boş roket parçasının 4 Mart'ta Ay'ın yüzeyine çarpacağı tahmin ediliyor. Olayla birlikte ilk kez insan yapımı bir nesne, yönlendirilmediği halde başka bir uzay cisminin gövdesine çarpmış olacak.

Tarihte bir ilk! 8 yıldır uzayda... Ay'a çakılacak

AA

Otobüs büyüklüğündeki başı boş roket parçasının bu hafta Ay'a çarpacağı açıklandı. Çarpışmanın, insanlar veya diğer uzay araçları için herhangi bir tehdit oluşturması beklenmiyor.

AA'da yer alan habere göre, Gökbilimciler, uzayda yuvarlanan roket güçlendirici parçanın 4 Mart'ta ay yüzeyine çarpacağını tahmin ediyor.

Bu şekilde tarihte ilk kez insan yapımı bir nesne, yönlendirilmediği halde başka bir uzay cisminin gövdesine çarpmış olacak.

İNSANLAR İÇİN TEHDİT OLUŞTURMUYOR

Çarpışma, Ay'ın dünyaya bakmayan uzak tarafında gerçekleşecek. İnsanlar veya diğer uzay araçları için herhangi bir tehdit de oluşturmuyor. Ciddi bir hasara neden olmasa da küçük bir krater açması bekleniyor.

Çarpışma yaklaşırken, olaydan kimin sorumlu olduğu belirsizliğini koruyor. Nesnenin daha önce Space X roketinin parçası olduğu açıklanmış, ancak daha sonra bu ihtimal göz ardı edilmişti.

Bilim insanları aya çarpma rotasında ilerleyen uzay çöpünün, 2014 yılında bir Çin uzay aracını Ay'a fırlatan roketin parçası olduğunu düşünüyor. Ancak Çin iddiaları reddediyor.

Tüm Trend haberleri için tıklayın