Savunma sanayiinde devrim... Yüksek enerjili lazer silahlar oyunu değiştirecek!

Dünyadaki hakimiyet savaşının öncü ülkeleri savunma yatırımlarına hızla devam ediyor. Gün geçtikçe geleneksel savunma sistemlerinin savaş alanındaki etkisi azalırken, ülkeler rotalarını yeni silah sistemlerine çeviriyor. Ünlü savunma üreticileri yüksek enerjili lazer silah sistemlerine yaptıkları yatırımlarla geleceğin savunma teknolojisi hakkında ipuçları sunuyor.

Savunma sanayiinde devrim... Yüksek enerjili lazer silahlar oyunu değiştirecek!

aksam.com.tr

Geçtiğimiz günlerde, Lockheed Martin, ABD Donanması'na HELIOS lazer silah sisteminin ilkini teslim etmişti.

Lockheed Martin'in yanı sıra Raytheon, Northop Grumman ve Boeing gibi diğer Amerikan savunma üreticileri şu anda ABD Ordusu, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri için yüksek enerjili lazer silahları üzerinde çalışıyor.

LOJİSTİK VE GÜVENLİK VURGUSU

Lazer silahları, donanmalar için benzeri görülmemiş düzeyde hassasiyet ve angajman hızı sunar. Lazerler, konvansiyonel yakıtlara veya gemilerde kullanılan barut bazlı silahlara bağımlı olmadıkları için lojistiği basitleştirir. Gemileri ve mürettebatını daha güvenli hale getirir.

Öte yandan, yüksek güçlü lazerler elektrikle çalışır, bu da onları doğal olarak daha güvenli hale getirir ve bir geminin elektrik gücü olduğu sürece silah olarak işlev görebilir.

ÇİN VE RUSYA'DAN YENİ ADIM

Çin ve Rusya da son teknoloji DEW'ler geliştiriyor. Uzmanlar, Hint-Pasifik'te ABD ve Çin arasında olası bir çatışma hakkında alarm verirken, yüksek enerjili lazer silahları kullanmanın ABD Donanması için kaçınılmaz olacağı belirtiliyor.

Tüm Trend haberleri için tıklayın