iPhone reklamı yaptı! Samsung'tan “Yok artık” dedirtecek hareket!

Teknoloji devi Samsung'un iPhone görsellerini kullanması teknoloji dünyasının öne çıkan haberlerinden birisi oldu. Güney Kore merkezli Samsung en büyük rakiplerinden birisi olan Apple ile akıllı telefon pazarında mücadele ediyor. Samsung, 'Samsung Member' isimli uygulamasında iPhone modellerinin yer aldığı görseller yayınladı.

iPhone reklamı yaptı! Samsung'tan “Yok artık” dedirtecek hareket!


Özellikle akıllı telefon pazarındaki teknoloji sektörünün lider markalarından Samsung ile Apple arasındaki rekabet devam ediyor. Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung kendi uygulaması içerisinde seçtiği görselle büyük bir gafa imza attı. Samsung Members adlı uygulamada Apple'ın iPhone telefon modellerini kullanan Samsung kısa süre içerisinde eleştiri yağmuruna tutuldu.

iPHONE REKLAMI YAPTI

Samsung'un en büyük rakiplerinden Apple'ın iPhone modeline benzer görseller paylaşması büyük tepki çekti. Güney Kore'deki bir Samsung Topluluk Yöneticisinin, Samsung'un One UI Galaxy Temalarını tanıtmak için Members uygulamasında yayınladığını bir resimde iPhone'un stilize edilmiş bir modelinde birkaç Samsung teması görülüyor.

Samsung'un forumunda konu açan bir kullanıcı, "Görünüşe göre Samsung marka telefon kullanmayan bazı Samsung Electronics çalışanları var." ifadelerini kullandı. Görseli eleştiren bir diğer kullanıcı ise, "Çerçevenin ve çentiğin boyutuna bakılırsa iPhone X, XS ve 11 Pro modellerine benziyor." dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Galaxy Store yetkilisi, "Sorumlu kişi, tasarımın kaynak dosyasını düzenleme ve değiştirme sürecinde bir hata yaptı. Uygulamada bulunan banner resmi bugün değiştirilecek ve güncellenecek. Galaxy hizmetine gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Sizlere daha iyi hizmet vermeye çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

iPhone'lar (özellikle ekran çentiğine sahip modeller) tanınması kolay, farklı bir tasarıma sahip. Genel iPhone tasarımının üçüncü taraf uygulama reklamlarında, hatta Google Play Store'da bile temsili telefon olarak kullanılmasının nedeni de bu olarak gösteriliyor.

Tüm Trend haberleri için tıklayın