Rusya'dan akıl dışı tehdit: Telafisi mümkün değil

Rusya Uzay Ajansı Başkanı Dmitriy Rogozin, ABD ve AB'nin ekonomik yaptırımlarına akıl dışı bir tehditle karşılık vererek, 'Mürettebat uzaya bizim Soyuz araçlarımızla gönderiliyor. Ayrıca kazaları önleyici yörünge ayarları da yine bizim araçlarımızla gerçekleştiriliyor. Partnerler kritik adımı atarsa telafisi mümkün olmayan noktaya gelinir' ifadesinde bulundu.

Rusya'dan akıl dışı tehdit: Telafisi mümkün değil

Hürriyet

Rusya Uzay Ajansı Başkanı Dmitriy Rogozin, ABD ve AB'nin ekonomik yaptırımlarına akıl almaz bir tehdit ile karşılık verdi. Rogozin, 500 tonluk Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) yörüngeden çıkıp kontrolsüz şekilde düşebileceğini söyledi.

Ukrayna krizinin uzaya kadar taşındığını önceki gün ilan eden Rusya Uzay Ajansı Başkanı Dmitriy Rogozin, "ABD ve Batılı ülkelerin ileri teknolojilerle ilgili bize uyguladığı yaptırımlar, uzay istasyonunun çalışmalarını etkileyebilir" iddiasında bulundu.

ABD istihbarat savaşında Rusya'yı yendi ama Kiev'i yenemedi

'HESABINI ONLAR VERİR'

"İstasyon yakın bir gelecekte kontrolsüz yeryüzüne düşebilir. Böyle bir şey olursa hesabını Batı verecektir" değerlendirmesinde bulunan Rogozin, istasyonun ekvatora yakın yörüngede bulunduğunu ve düşme durumunda Avrupa, ABD, Hindistan veya Çin topraklarına isabet edebileceğini söyledi.

Şimdi kıyamet kopacak! NATO'dan Doğu Avrupa'ya 40 bin asker

'TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİL'

Uzay istasyonunun daha ziyade Rusya'nın çabalarıyla yörüngede tutulduğunu da öne süren Rogozin, "Mürettebat uzaya bizim Soyuz araçlarımızla gönderiliyor. Ayrıca kazaları önleyici yörünge ayarları da yine bizim araçlarımızla gerçekleştiriliyor. Partnerler kritik adımı atarsa telafisi mümkün olmayan noktaya gelinir" diye konuştu.

İki ülke daha diken üstünde! Rusya rahatsız

Şimdi kıyamet kopacak! NATO'dan Doğu Avrupa'ya 40 bin asker

  • Rusya Uzay Ajansı Başkanı
  • abd ve batıya tehdit
  • yörüngeden çıkabilir
Tüm Trend haberleri için tıklayın