Rusya piyasaları karıştırdı! Altın fiyatları yükselişe geçti...

'Altın almalı mı satmalı mı? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 4 Mart Cuma güncel altın fiyatları ne kadar?' sorularına yanıt arayan vatandaşlar son dakika güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Rusya-Ukrayna gerilimine paralel olarak altın fiyatlarında yukarı yönde seyrin devam edeceğini ifade eden uzmanlar, gram altının 900 TL bandını geçeceğini ifade etti. İşte 4 Mart 2022 güncel çeyrek altın, gram altın ve ons altın fiyatları...

Rusya piyasaları karıştırdı! Altın fiyatları yükselişe geçti...

Gram altın son dakika itibarı ile yükselişini sürdürüyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 9. gününde yaşanan belirsizlik, yatırımcıları güvenli liman olan altına olan yönelimi hızlandırdı. Gram altın an itibarı ile 880 lira seviyelerinden işlem görürken yatırımcılar, "Altın almalı mı satmalı mı? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 4 Mart Cuma güncel altın fiyatları ne kadar?" sorularına yanıt arıyor. Uzmanlar, Rusya-Ukrayna savaşındaki seyrin emtia fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü kaydederek gram altının 900 lira bandını geçeceğini ifade etti. İşte güncel altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARI 4 MART 2022 ANLIK

GRAM ALTIN NE KADAR?

Geçtiğimiz salı günü 920 lirayı gören gram altın bugün 880,22 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 1.430 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.453 lirada bulunuyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.863 liradan alınıyor, 2.906 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

5 bin liranın üzerindeki konumuyla alıcısını zorlayan Cumhuriyet altını ise 5 bin 708 liradan geri alınırken, 5 bin 792 liradan satışa sunuluyor.

GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

Uzmanlar, önümüzdeki aylarda 2150 dolar/ons seviyesine kadar yükselebilecek ons altına paralel olarak gram altındaki yükselişin de devam edeceğini ifade etti. Buna göre, gram altın için bir sonraki hedefin 950 lira olacağını ifade edildi.

GOLDMAN SACHS'TAN ALTIN VE PETROL TAHMİNİ

Goldman Sachs, dünyanın en büyük emtia üreticilerinden biri olan Rusya'ya yönelik yaptırımlarının kısa vadede emtia fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olacağını belirtti. Goldman Sachs, Rusya'nın önemli üreticilerden biri olduğu petrol, gaz, alüminyum, paladyum, nikel, buğday ve mısır fiyatlarında yükseliş beklediklerini vurguladı.

Banka, bir ay vadeli Brent ham petrolü için tahminini 95 dolar/varilden 115 dolar/varil seviyesine çıkardı ve gerilimin tırmanması, arzın daha uzun süre aksaması halinde fiyatın ciddi şekilde yükselmesi riski bulunduğunu da vurguladı.

Goldman Sachs, altın fiyatının da önümüzdeki aylarda 2150 dolar/ons seviyesine kadar yükselebileceğini de belirtti.

Tüm Trend haberleri için tıklayın