Porto Riko'da Göbeklitepe rüzgarı! Dilara Korkmaz, Fırat Neziroğlu imzalı kıyafetle podyumda boy gösterecek

19 Aralık'ta Porto Riko'da gerçekleşecek dünya güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Dilara Korkmaz, Fırat Neziroğlu imzalı kıyafetle podyumda boy gösterecek.

Porto Riko'da Göbeklitepe rüzgarı! Dilara Korkmaz, Fırat Neziroğlu imzalı kıyafetle podyumda boy gösterecek

Miss Turkey 2021 birincisi Dilara Korkmaz, Porto Riko'da Türkiye'yi temsil edecek. 16 Aralık'taki gecede Korkmaz'ı ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu giydirecek. Modacı, kıyafeti Göbeklitepe'den ilham alarak hazırladı. Kilim, kumaş ve halının en eski örneklerinin tarihsel süreçlerini modern dokunuşlarla kıyafete yansıtan Neziroğlu, kostümün 2 aylık bir süreçte bittiğini ifade etti. Neziroğlu, 'Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'den ilham alarak gerçekleştirdiğim Korkmaz'ın kıyafeti ile, hem iklim değişikliğinde önemini kavradığımız toprağın; hem de yaşadığımız coğrafyanın altın kadar kıymetli değerlerini, başak taneleri ile bereketi, çiçekler ile umudu ve hiçbir meta ile değişmeyecek değerinin altını çizdim' dedi.

Miss World yarışmasında 85 ülke arasında Türkiye adına yarışmak için geçtiğimiz günlerde ülkeye uçan Korkmaz, yarışma öncesi duygularını 'Miss World atmosferinin bizzat içinde olup o havayı teneffüs edeceğim için heyecanlıyım. Ülkemi en iyi şekilde temsil edebilmek için elimden geleni yapacağım" sözleriyle dile getirdi.

Fırat Neziroğlu, kıyafeti hazırlarken Göbeklitepe'den ilham aldğını söyledi.

Tüm Trend haberleri için tıklayın