Pendik Sabiha Gökçen Metro Hattı ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu metro hattı için tarih verdi!

Bakan Karaismailoğlu Pendik Pendik Sabiha Gökçen Metro Hattını açılış tarihi hakkında bilgi verdi. Bakan, 'Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız yaklaşık 7,5 kilometre. Şu an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik.' dedi. Pendik Sabiha Gökçen metro hattı ne zaman açılacak?

Pendik Sabiha Gökçen Metro Hattı ne zaman açılacak" Bakan Karaismailoğlu metro hattı için tarih verdi!

Pendik Sabiha Gökçen metro hattının açılış tarihi yoğun olarak araştırılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik Sabiha Gökçen Metro Hattının, sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin ardından İstanbulluların hizmetine sunulacağını duyurdu. Peki, Pendik Sabiha Gökçen Metro Hattı ne zaman açılacak?

PENDİK SABİHA GÖKÇEN METRO HATTI NE ZAMAN AÇILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı şantiyesindeki işçilerle iftarda bir araya geldi.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklama şu şekilde:

"Proje kapsamında toplam 15 bin 970 metre tünel kazarak tünel yapım işlerini tamamladık. 4 istasyonda yapım işlerini ve ince işleri bitirdik. Elektromekanik imalatları yüzde 95 seviyelerine getirdik. Metro deneme sürüşleri ve elektromekanik sistemlerde test ve devreye alma işlemlerine başladık. Hattımızı İstanbulluların hizmetine sunmak için gün sayıyoruz. Biz susuyoruz, icraatlarımız konuşuyor. Tüm imalatları tamamlayıp hattımızı açacağımız güne kadar 7 gün 24 saat aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ve inşallah sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin tamamlanmasıyla en geç ağustos ayında bu projemizi İstanbulluların hizmetine sunmanın gayreti içindeyiz."

  • Pendik Sabiha Gökçen Metro Hattı
  • ne zaman açılacak
  • sabiha gökçen havalimanı metro
  • bakan karaismailoğlu
Tüm Trend haberleri için tıklayın